Γαλλία – Ορλί: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης – Έρευνα για τα κίνητρα (video)

19:33 18/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επί ποδός βρίσκονται οι γαλλικές αντιτρομοκρατικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν τα κίνητρα του άνδρα που έσπειρε νωρίτερα τον πανικό στο αεροδρόμιο Ορλί, νότια του Παρισιού. Ο άνδρας, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην προσπάθειά του να αφαιρέσει το όπλο από μια γυναίκα στρατιώτη, όπως ανακοινώθηκε είναι ο Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ, Γάλλος «ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος» 39 ετών, και ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

#Orly le domicile de Ziyed B. perquisitionné

à Garges-lès-Gonesse pic.twitter.com/U2jxKzMw4J

— Le Parisien (@le_Parisien) March 18, 2017

O Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ένοπλη ληστεία. Στο ποινικό μητρώο του είχε επίσης άλλες κατηγορίες για εννιά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου ενώ του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το 2015 είχε μπει στο στόχαστρο μιας έρευνας γιατί θεωρήθηκε ότι είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί», όμως τότε δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, ο δράστης κατά την έβαλε το αεροβόλο πιστόλι που κρατούσε στο κεφάλι της στρατιώτη και φώναξε στους συναδέλφους της: «Κάτω τα όπλα σας. Σηκώστε τα χέρια στο κεφάλι. Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε νεκρούς».

Οι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Μπελγκασέμ.

Εκτός από τον πατέρα και τον αδελφό του 39χρονου δράστη έχει τεθεί υπό κράτηση και ένας εξάδελφός του, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα