Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά του ρατσισμού στην Αθήνα (εικόνες)

Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου αποκαθίσταται σταδιακάΗ πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και έχει κατεύθυνση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν κόκκινες μπογιές ανάμεσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρεσβεία της ΑυστρίαςΠάνω από 3.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους

Ηχηρό και μαζικό μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού έστειλαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν

σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού, του φασισμού και της φτώχειας.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πρωτοβάθμια σωματεία, μεταναστευτικές κοινότητες καθώς και μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Οι φορείς που συμμετέχουν διαδηλώνουν, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «ενάντια στον ρατσισμό, τη στοχοποίηση προσφύγων- μεταναστών, στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή», καθώς και «για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών».

Ορισμένοι διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα έριξαν κόκκινες μπογιές ανάμεσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρεσβεία της Αυστρίας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των ρατσιστικών συμπεριφορών, του φασισμού των διακρίσεων.

Αντιρατσιστική πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα