Γ. Παντής: «Να δίνει το σχολείο δυνατότητα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις» (audio)

15:18 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γιάννης Παντής μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

«Καταφέραμε να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Οι υποψήφιοι ήταν 104.000 εισήχθησαν 73.000 με ποσοστό επιτυχίας 69%. Ουσιαστικά έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις. Μόνο 600 έμειναν κενές. Ως υπουργείο, από την επόμενη κιόλας μέρα θα αναλύσουμε την πραγματικότητα για να εντοπίσουμε που υπήρχαν οι όποιες δυσλειτουργίες ή που θα μπορούσαν να υπάρχουν βελτιωτικές κινήσεις.

Βασικός πάντως στόχος του υπουργείου είναι να αλλάξει όλο αυτό το σύστημα. Η εκτίμηση είναι ότι αυτό το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του. Πρέπει να δούμε ένα σύστημα που το ίδιο το σχολείο θα πρέπει να δίνει δυνατότητα εισαγωγής χωρίς τις παρούσες εξετάσεις».

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις έως το 2025 με την υπογεννητικότητα που υπάρχει θα έχουμε περισσότερες θέσεις από ότι υποψηφίους. Το εν λόγω λοιπόν θέμα το εξετάζουμε όχι μόνο υπό το πρίσμα των εξετάσεων αλλά και ως κοινωνικό θέμα. Επίσης φέτος έχουμε δύο νέες σχολές που συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον από τους υποψηφίους και η βάσεις εισαγωγής διαμορφώθηκαν σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Πρόκειται για τη Σχολή των Πυροσβεστών και των Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα