«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

10:19 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, στο Μέγαρο Μουσικής.

Αυτήν την ώρα η οδός Μαρίας Κάλλας παραμένει κλειστή, από το ύψος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ περιμετρικά του Μεγάρου υπάρχουν κάγκελα και κορδέλες, που αποκλείουν την είσοδο στους πολίτες. Στο στενό πυρήνα, πέριξ του Μεγάρου, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν που δεν διαθέτει σχετική διαπίστευση. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πέριξ του κτιρίου.

Στο σημείο βρίσκονται και γερανοί της Τροχαίας, οι οποίοι απομάκρυναν και ορισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα σε παρακείμενους δρόμους.

Τρία σχολεία της περιοχής είναι σήμερα κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Στον ευρύτερο πυρήνα της αποκλεισμένης περιοχής μπορούν να εισέρχονται μεμονωμένα άτομα, όχι όμως πολυπληθείς ομάδες ατόμων.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα:

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Καραολή και Δημητρίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την πλατεία Αντιγονιδών μέχρι την οδό Εγνατία (Πλατεία Δημοκρατίας), έως 23:59′.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Δωδεκανήσου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία (Πλατεία Δημοκρατίας) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου, έως 23:59′.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Β.Όλγας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου μέχρι την οδό Αγ.Τριάδος, έως 23:59΄.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της Λ.Β.Γεωργίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγ.Τριάδος μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, έως 23:59΄.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μ.Ανδρόνικου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή, έως 23:59΄.

-Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Τσιμισκή, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Δραγούμη, έως 23:59΄.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Κουντουριώτου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Βενιζέλου , έως 23:59΄.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της Λ.Νίκης, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Νικ. Γερμανού, έως 23:59΄.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μ.Αλεξάνδρου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Νικ. Γερμανού μέχρι την οδό Έδισσον και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου μέχρι την οδό Γ.Παπανδρέου, έως 23:59΄.

– Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου μέχρι την οδό Γρ.Κυδωνιών, έως 23:59΄.

Παράλληλα, θα υπάρξουν εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων αναλόγως του προγράμματος και των κινήσεων των τριών ηγετών.

Είναι η τρίτη κατά σειρά τριμερής Συνάντηση Κορυφής και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ύστερα από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνάντηση, στις 8 Δεκεμβρίου 2016, στην Ιερουσαλήμ και έγινε αποδεκτή από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς υπάρχουν πολλοί ισχυροί δεσμοί του Ισραήλ με την πόλη, την αποκαλούμενη «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα