Φιλική νίκη με 3-0 του ΠΑΟΚ στις Σέρρες

20:38 19/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας του για την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Πανσερραϊκός γνώρισε την ήττα με 3-0 στις Σέρρες από τον ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του βορρά» που αγωνίστηκε με περίπου όλους του βασικούς του παίκτες είδε το παιχνίδι σαν πρόβα ενόψει του κρίσιμου αγώνα του στο «Αρτέμιο Φράνκι» με την Φιορεντίνα για το Europa league.

Οι
αρχηγοί Σιάκκας και Τζαβέλλας με τους διαιτητές Τζουμαλάκη, Κωτούλα και Καμπούρη

«Κέρδισε τις εντυπώσεις»

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε καλύτερα και για είκοσι λεπτά ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η Σερραϊκή ομάδα θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο κυρίως με την ευκαιρία του Γιώργο Κάκκο ενώ ο Ηλίας Μέλκας ήταν απλός θεατής του αγώνα. Μετά το 0-1 όμως και αφού οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στο παιχνίδι φάνηκε η διαφορά ποιότητας των παικτών των δύο ομάδων με τον ΠΑΟΚ να κατακτά τη φιλική νίκη με 3-0.

Η ενδεκάδα του Πανσερραϊκού

Η ενδεκάδα και οι απόντες

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης δεν είχε στη διάθεση του για διάφορους λόγους (τραυματισμούς και κάποιους που προφύλαξε) τους Στέβιτς, Τσουβαλτσίδη, Τσιμίκα και Κανούλα. Έτσι ο προπονητής του Πανσερραϊκού χρησιμποίησε για πρώτη φορά φέτος τον Τιμόθεο Τσελεπίδη στη θέση του δεξιού μπακ. Τερματοφύλακας ο Ηλίας Μέλκας, αριστερό μπακ ο Γιώργος Ιωαννίδης, στόπερ οι Γιάννης Βοσκόπουλος και Στέργιος Καψάλης, αμυντικά χαφ ο Γιώργος Σιάκκας και ο Τζέσι Φουσού, επιτελικός μέσος ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου, στις πτέρυγες ο Αλέξανδρος Τσούτσης ο Γιώργος Κάκκο και στην κορυφή της επίθεσης ο Λουίς Μαφουτά.

Ο Βλάνταν Ίβιτς

Με τρεις απόντες ο ΠΑΟΚ

Μόνο τρεις βασικοί βρισκόταν στο απουσιολόγιο του Βλάνταν Ίβιτς, οι Γλύκος, Λέοβατς και Αθανασιάδης. Οι δύο πρώτοι θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους για το παιχνίδι της Πέμπτης, όχι όμως και ο Κλάους που είναι τιμωρημένος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Διλμπέρης): Μέλκας (46ο Ντουπρέ), Τσελεπίδης (68ο Ανδρέου), Βοσκόπουλος, Καψάλης (65ο Παπατζίκος), Κάκκο (68ο Τάντιτς), Ιωαννίδης, Σιάκκας 60ο (Ρούτσης) , Τσούτσης (55ο Τσομαχασβίλι), Φουσού (46ο Παναγιωτίδης), Χατζηδημητρίου (68ο Κτιστόπουλος), Μαφουτά.

ΠΑΟΚ(Ίβιτς) : Μπρκιτς, Τζαβέλλας (59ο Μαλεζάς), Βαρέλα (59ο Πούγγουρας), Μάτος (59ο Κοροβέσης), Κάνιας (46ο Σάκχοφ), Τσίμιροτ (59ο Χαρίσης), Πέλκας (46ο Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκεζ (59ο Τιάμ), Κάμπος (59ο Μυστακίδης), Γιαννούλης (59ο Κίτσιου) Κουλούρης.

Ελάχιστοι φίλοι του ΠΑΟΚ στο βόρειο πέταλο

Που είναι ο κόσμος;

Η εικόνα στις εξέδρες του Δημοτικού γηπέδου Σερρών δεν θύμιζε σε τίποτα τις εικόνες από το παρελθόν σε ανάλογα παιχνίδια. Η ουσιαστικά μικρή προσέλευση του κόσμου ήταν μια αρνητική έκπληξη για τους παράγοντες του Πανσερραϊκού που σίγουρα περίμεναν να έχει και εισπρακτική επιτυχία ο αγώνας σε μια εποχή που τα έσοδα είναι μηδαμινά για τις ομάδες της Football league. Χαρακτηριστική η εικόνα στο βόρειο πέταλο όπου φιλοξενούνταν οι ελάχιστοι φίλοι του ΠΑΟΚ. Σημεία των καιρών.

Μαφουτά και Πέλκας στον αέρα

Το φιλμ του αγώνα

4ο Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Μαφουτά προσπάθησε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπρκιτς που είχε βγει για να προλάβει. Τελευταία στιγμή έσωσε ο Τζαβέλλας.

10ο Σουτ του Φουσού, μπλόκαρε τη μπάλα ο Μπρκιτς.

11ο Κόρνερ για τον Πανσερραϊκό, ο Βαρέλα έδιωξε τη μπάλα, ο Γιώργος Κάκκο πλάσαρε από τη γωνία της μικρής περιοχής με τον με τον Μπρκιτς να διώχνει με τα πόδια.

16ο Σουτ του Κουλούρη, δεν ανησύχησε ο Μέλκας.

24ο Κόρνερ από τον Κάμπος, ο Ροντρίγκες έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Πανσερραϊκού.

Η μπάλα στα δίχτυα και το 0-1 από τον Πέλκα

31ο Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Λέο Μάτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Δημήτρης Πέλκας με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.

35ο Εκτέλεση φάουλ από τον Κάκκο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ οι αμυντικοί του Δικεφάλου έδιωξαν τη μπάλα.

41ο Εκτέλεση φάουλ από τον Χατζηδημητρίου ο Μπρκιτς μπλόκαρε την μπάλα.

42ο Σέντρα από τον Χατζηδημητρίου, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε με τις γροθιές.

50ο Λάθος του Σάκχοφ, η μπάλα έφτασε στον Χατζηδημητρίου, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά ο Μπρκιτς μπλόκαρε.

54ο Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Περέιρα, με τον Αργεντίνο να κάνει το δυνατό σουτ και αν διαμορφώνει το 0-2.

70ο Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Περέιρα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

71ο Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ο Κίτσιου έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Τιάμ με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

82ο Ο Τιάμ πλάσαρε από καλή θέση, αλλά ο Ντουπρέ είπε «όχι».

Οι δηλώσεις:

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Αισιοδοξία από την εμφάνιση στο πρώτο μέρος»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης στάθηκε στις δηλώσεις του στην παρουσία του κόσμου, στα οφέλη της ομάδας του από το φιλικό και τα αισιόδοξα μηνύματα που έστειλαν οι παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο: «Ήταν ένα παιχνίδι για εμάς προετοιμασίας, καθώς περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, από το οποίο βγήκαμε κερδισμένοι με πολλαπλά οφέλη. Δεν θα σταθώ τόσο στο αγωνιστικό, καθώς νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή εμφάνιση, που μας δίνει αισιοδοξία, κόντρα σε μία ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, που μάλλον θα ξεκινήσει και την Πέμπτη κόντρα στη Φιορεντίνα, αλλά στο γεγονός ότι ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για την προσέλευση του κόσμου. Ήρθε ο κόσμος μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είμαστε μία νεανική ομάδα, θα χρειαστούμε στήριξη και πιστεύω ότι σήμερα χτίσαμε φιλάθλους».

Για τον ΠΑΟΚ

«Το ποδόσφαιρο δεν αλλάζει με τις κατηγορίες ή τους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με απίστευτη ποιότητα. Την πρώτη του ευκαιρία την έκανε γκολ. Έγινε μία καταπληκτική σέντρα και ένα ωραίο τελείωμα από τον Πέλκα. Είναι η ποιότητα. Στην οργάνωση του παιχνιδιού, στην αμυντική λειτουργία, σε όλα τα άλλα νομίζω υπερτερούσαμε. Η ποιότητα στο τελείωμα νομίζω ότι ήταν κάτι που μας απασχόλησε από το ξεκίνημα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους των παικτών μου, αν σε κάποια σημεία έπαιξαν λίγο πιο επικίνδυνα, το έκαναν γιατί αυτός ήταν ένας τρόπος να αντιμετωπίσουν την ποιότητα του ΠΑΟΚ».

Για τους δανεικούς παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Είναι δικά μας παιδιά, παιδιά που αγωνίζονται στον Πανσερραϊκό και τα δίνουν όλα, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό».

Γιώργος Κάκκο: «Περίεργο παιχνίδι για μένα»

Ο Γιώργος Κάκκο, ό ένας από τους τέσσερις παίκτες που αγωνίζοται δανεικοί από τον ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς προετοιμαζόμαστε για το πρωτάθλημα μας και ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. Ξέφυγε λίγο το σκορ, αλλά έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Είναι λίγο περίεργο, γιατί μετά από τόσα χρόνια, έπαιξα αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ. Είναι μέρος της δουλειάς αυτό, έτσι είναι. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο, θέλεις να δείξεις πράγματα και να γυρίσεις πίσω» .

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:

«Δεν είναι καλό αυτό που γίνεται, εκεί που αρχίζουμε και παίρνουμε αποτελέσματα, ξαφνικά πάλι δεν παίζουμε».

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Γιώργος Τζαβέλλας για τον Πανσερραϊκό

Γιώργος Τζαβέλλας: «Ομάδα Α εθνικής ο Πανσερραϊκός»

Ο «χρυσός» σκόρερ της Εθνικής που αποθεώθηκε κυρίως από τους μικρούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο Σερρών, ο Γιώργος Τζαβέλλας είπε: «Αφού δεν αγωνιστήκαμε στο πρωτάθλημα, καταφέραμε να δώσουμε ένα δυνατό φιλικό. Ήρθαμε εδώ και προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε ρυθμό. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι την Πέμπτη. Απέναντι μας είχαμε σήμερα μία πολύ καλή ομάδα, που προσπάθησε να κατεβάσει την μπάλα και να παίξει ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι πήραμε πολλά από το σημερινό παιχνίδι.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να τα αντιμετωπίζουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα. Παίξαμε ένα φιλικό με μία ομάδα που πρέπει να είναι στην πρώτη κατηγορία κατά τη γνώμη μου, είναι μία ιστορική ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα».

Για τη διακοπή:

«Θα προτιμούσα να έχουμε αγωνιστική, για να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και για να αλλάξει η ψυχολογίας μας, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Για το γκολ που πέτυχε στην Εθνική:

«Ήταν όλοι χαρούμενοι, όμως ξέρετε το ποδόσφαιρο αλλάζει πολύ γρήγορα, πρέπει να συνεχίσουμε γιατί την Πέμπτη πρέπει να καταφέρουμε κάτι στην Ιταλία. Θα αισθάνομαι χαρούμενος για αυτό το γκολ, μόνο αν φτάσουμε στην Ρωσία».

Για τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ που αγωνίζονται στον Πανσερραϊκό:

«Είδαμε σήμερα κάποια δικά μας παιδιά που παίζουν δανεικοί, να πραγματοποιούν μία πολύ καλή εμφάνιση και εύχομαι του χρόνου να επιστρέψουν πιο δυνατά στον ΠΑΟΚ».

Για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Είναι ένα παιχνίδι κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Πρέπει να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας, να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι και ότι καλύτερο μπορούμε να το πάρουμε».

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Χρήστο Πλακιά (Ανεξάρτητος)

Keywords
Τυχαία Θέματα