Χείρα βοηθείας στην 38χρονη που απολύθηκε λόγω λευχαιμίας

Δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο η χθεσινοβραδινή δραματική έκκληση της 38χρονης Γιώτας Σάββα από τη Λεμεσό.

Η Γιώτα, από το κρεβάτι του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με σπασμένη και τρεμάμενη φωνή, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» για το δράμα της, καθώς ο επί 5 χρόνια εργοδότης της την απέλυσε - χωρίς προειδοποίηση - όταν διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και κρίθηκε απαραίτητη η εντατική θεραπεία και ενδονοσοκομειακή της περίθαλψη.

Όπως είπε, η ίδια «είμαι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, άρρωστη και άνεργη και

έμεινα επί ξύλου κρεμάμενη. Αυτό που έγινε εις βάρος μου ήταν άδικο και δηλώνω συγκλονισμένη, φοβισμένη και αβοήθητη».

Χείρα βοηθείας έτεινε από την πρώτη στιγμή στη Γιώτα, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, παρέχοντας την αμέριστη στήριξή της.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Χρίστος Μιχαηλίδης «εμείς, τουλάχιστον, σαν Ομοσπονδία θα επιδιώξουμε με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσουμε αυτή την κοπέλα... Έχω ήδη αναθέσει στην Υπηρεσία της ΟΕΒ, στη Διεύθυνση, να εξετάσει το θέμα επιμελώς... θα δούμε πως πρακτικά μπορούμε να βοηθήσουμε, θα μιλήσουμε και στην αρμόδια Υπουργό».
Η ΟΕΒ καταδικάζει αυτού του είδους τις συμπεριφορές, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες στάσεις εργοδοτών.

«Είναι άκρως καταδικαστέο. Το λέω ξανά. Ως εργοδότες έχουμε δικαιώματα, αλλά και τεράστιες κοινωνικές υποχρεώσεις. Αλίμονο αν λειτουργούμε έτσι έναντι των υπαλλήλων μας και έναντι της κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης.
Άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία άμα τη γνωστοποίηση του περιστατικού, διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η 38χρονη ασθενής μητέρα, διαπίστωσε μόνη της ότι απολύθηκε, όταν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου - ενώ βρισκόταν σε άδεια ασθενείας για τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπειών - απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διερωτώμενη γιατί δεν έλαβε το μισθό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα