«Έκτακτο» Χριστουγεννιάτικο επίδομα σε ευάλωτους και ανέργους μελετά η κυβέρνηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την καταβολή ενός «έκτακτου» βοηθήματος σε ανέργους και ευάλωτες ομάδες, μελετάει η Κυβέρνηση, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω του οικονομικού «περισσεύματος» που προκύπτει από τα αυξημένα έσοδα του προϋπολογισμού, καθώς και από τα επίσης αυξημένα για φέτος πρωτογενή πλεονάσματα που αγγίζουν τα 4,5 δισ. ευρώ.

Για αυτήν της την πρόθεσή έχει ήδη ενημερώσει τους εκπροσώπους των θεσμών και περιμένει τη συγκατάθεσή τους ώστε να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Μάλιστα στόχος της

Κυβέρνησης είναι το εφάπαξ βοήθημα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ή και σε ανέργους να δοθεί λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων έτσι ώστε εκτός των άλλων να ενισχυθεί και η «βουλιαγμένη» αγορά, ενώ απώτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι το βοήθημα αυτό να χορηγείται ετησίως εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα πλεονάσματα στον προυπολογισμό.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των θεσμών είναι επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι τα επιπλέον έσοδα που εμφάνισε φέτος το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως «μαξιλάρι» ασφαλείας για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών εντός του 2017 και μην σπαταληθούν σε πρόσθετες παροχές.

Πηγή: Newpost

Το άρθρο «Έκτακτο» Χριστουγεννιάτικο επίδομα σε ευάλωτους και ανέργους μελετά η κυβέρνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
χριστουγεννιατικο επιδομα, εκτακτο χριστουγεννιάτικο επιδομα
Τυχαία Θέματα