Φ. Κουρμούσης : «Στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς πάνω από 750.000 επιχειρήσεις»

09:28 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τον τελευταίο έναν χρόνο στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς πάνω από 750.000 επιχειρήσεις,» ανέφερε εχτές από την Αλεξανδρούπολη, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «120 δόσεις προς ΔΥΟ και ΕΦΚΑ-κόκκινα δάνεια, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών,» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου ,ο κ. Κουρμούσης

ενημέρωσε για τις δυνατότητες που προσφέρει το θεσμικό πλαίσιο ώστε κάποιος να μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του αλλά και να μπορεί παράλληλα να λάβει προστασία απέναντι από τους πιστωτές, δηλαδή να προστατευτεί από κατασχετήρια λογαριασμών και από πλειστηριασμούς ακινήτων.

Όπως διευκρίνησε ο κ. Κουρμούσης προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε δυο βασικά εργαλεία και το κάθε εργαλείο είναι ανάλογα τι είναι ο οφειλέτης.

«Αν αυτός που χρωστάει είναι επιχείρηση ,η είναι ομόρρυθμος εταίρος, η ελεύθερος επαγγελματίας ,η αγρότης, τότε μπορεί να μπεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό και να ρυθμίσει τα χρέη του. Αν ο οφειλέτης είναι άνεργος μισθωτός συνταξιούχος, η ελεύθερος επαγγελματίας, η μικροέμπορος ,τότε μπορεί να μπεί στον νόμο Κατσέλη.(Χρειάζεται να πάει στο Δικαστήριο και να κάνει την αίτηση.),» είπε ο κ. Κουρμούσης τονίζοντας πως « και στις δυο περιπτώσεις είτε με το ένα εργαλείο ,είτε με το άλλο με το που θα καταθέσει την αίτηση αυτομάτως παρέχεται προστασία σε όλους τους λογαριασμούς, ενώ παρέχεται επίσης προστασία από όλους τους πλειστηριασμούς σε όλα τα ακίνητα τόσο τα προσωπικά ,όσο και τα επιχειρηματικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα