Κινητοποιήσεις εργαζομένων ενάντια στις επιστρατεύσεις

10:59 31/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συλλαλητήριο εναντίον της επιστράτευσης και πορεία στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει η ΟΛΜΕ, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν επίσης οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, των Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργία ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ, καθώς και η ΑΔΕΔΥ.Αντίστοιχες κινητοποιήσεις
που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες συνδικαλιστικοί φορείς, όπως έχει ανακοινώσει η ΟΛΜΕ, έχουν έρθει σε συμφωνία για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για κατάργηση της επιστράτευσης σε όλους τους κλάδους, ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού, των περικοπών και των σχεδίων διάλυσης των εργασιακών σχέσεων κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.
Εν τω μεταξύ η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανακοίνωσε χθες ότι θα προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, το επόμενο διάστημα ενάντια στους «σχεδιασμούς για άμεσες απολύσεις 15.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και άλλων 25.000 "διαθεσιμοτήτων" οι οποίες υπαγορεύονται από την Τρόικα και θα αποτελέσουν, όπως φαίνεται, κεντρικό θέμα στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.»
Keywords
Τυχαία Θέματα