Έξι νέοι κυκλικοί κόμβοι στην E.O. Λάρισας – Καρδίτσας και στη νότια παράκαμψη Λάρισας

21:05 19/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την μετατροπή έξι ισόπεδων σηματοδοτούμενων κόμβων σε κυκλικούς δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενισχύοντας – όπως αναφέρει – το επίπεδο οδικής ασφάλειας τόσο στον άξονα της επαρχιακής οδού Λάρισας – Καρδίτσας, όπου προβλέπεται η κατασκευή 5 κυκλικών κόμβων όσο και στη νότια παράκαμψη Λάρισας στο ύψος του πρώην ΤΕΙ.

Οι έξι νέοι κυκλικοί κόμβοι για τους οποίους εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας η σχετική μελέτη είναι οι εξής:

Κόμβος

Ιτέας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Ιτέας – Ορφανών.
Κόμβος Αστρίτσας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την είσοδο στον οικισμό Αστρίτσας και την παράπλευρη αγροτική οδό.
Κόμβος Ερμητσίου, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την είσοδο στον οικισμό Ερμήτσι.
Κόμβος Ματαράγκας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Ματαράγκας – Κοσκινά.
Κόμβος ΒΙ.ΠΕ., επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με οδό προς τη Βιομηχανική περιοχή και με αγροτική οδό.
Κόμβος Πανεπιστημίου, επί του περιφερειακού δακτυλίου Λάρισας στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- συγκρότημα Γαιόπολις (ΤΕΙ).

«Σε πολύ δύσκολες εποχές για την κοινωνία και την οικονομία, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και εργαζόμαστε με σχέδιο και σύστημα για να αποδώσουμε έργα ουσίας, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και συμπληρώνει: «Με τη στρατηγική επιλογή μας για κατασκευή κυκλικών κόμβων στο σύνολο του δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ενισχύουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις, όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα. Πρόκειται για μια συντεταγμένη παρέμβαση, που εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και αναβαθμίζει την περιβαλλοντική ποιότητα του οδικού δικτύου. Οι κυκλικοί κόμβοι είναι η φιλικότερη στο περιβάλλον οδική παρέμβαση. Καταργείται η σηματοδότηση, κερδίζεται χρόνος, δημιουργούνται χώροι πρασίνου, εξοικονομείται ενέργεια, αναβαθμίζεται η αισθητική των περιοχών».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα