Πυρά της αντιπολίτευσης για την τηλεκπαίδευση

19:48 19/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν έλειψαν τα προβλήματα και κατά την δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης των μικρών μαθητών, πολλοί από τους οποίους δεν κατάφεραν να συνδεθούν ή έχασαν τη σύνδεση. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική διαχείριση της πλατφόρμας ζήτησε την κατανόηση των χρηστών.

«Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Το θέμα είναι να είσαι σε θέση να επιλύσεις τα προβλήματα» επισήμανε μιλώντας στο  Πρώτο Πρόγραμμα η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου

Παιδείας Αναστασία Γκίκα και πρόσθεσε ότι «είναι τεράστιο εγχείρημα. Το θέμα είναι να καταγραφεί το πρόβλημα, να διερευνηθεί. Θα εργαστούμε εντατικά για να το λύσουμε. Εμείς είμαστε εδώ νυχθημερόν. Ο πάροχος ανέλαβε να κάνει όλες τις κινήσεις και τις ενέργειες, ώστε να καλυφθεί. Δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε την προσπάθεια των χιλιάδων εκπαιδευτικών και των χιλιάδων οικογενειών, όλοι μαζί να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι μας επιτρέπει η τεχνολογία».

Προβληματισμό και πολλές συζητήσεις έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα, οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, στις οποίες απεικονίζονται 17 παιδιά, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την κοινότητα Πεύκη στην Ηλεία να κάνουν μάθημα τηλεκπαίδευσης, με πολύ δύσκολες συνθήκες και ενώ έχει ξεκινήσει το κρύο στην περιοχή. Μοναδικά μέσα για τα παιδιά κάποια κινητά τηλέφωνα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της κοινότητας και ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στο Facebook, έκανε λόγο για εικόνες ντροπής και εξέπεμψε sos για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μικροί μαθητές, ζητώντας να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι για να μπει Internet στο κοινοτικό γραφείο και να έρχεται γιατρός για συνταγογραφήσεις.

Με αφορμή τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην Πεύκη της Ηλείας και ανεβάζοντας τη φωτογραφία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση κι έκανε λόγο για «φιάσκο στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης«, γράφοντας:

Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα. Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας.

«Η τηλεκπαίδευση θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της περιόδου, αν δεν ήταν η απίστευτη ταλαιπωρία των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών», σημείωσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του στον τ/σ «OPEN».

Προσέθεσε ότι ένας σημαντικότατος αριθμός μαθητών, γύρω στους 250.000 σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, είναι πλήρως αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε διαδικασία τηλεκπαίδευσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα