Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια όταν…είχε λαϊκή

17:01 1/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών από διαμερίσματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, καθώς και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες περί τα μέσα Μαρτίου σύστησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών από διαμερίσματα με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων

και αντικλειδιών, έχοντας επιφορτιστεί με διαφορετικό ρόλο ο καθένας. Ο μεν 28χρονος επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ο 39χρονος εισερχόταν σε οικοδομές.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί, επέλεγαν μέρες κατά τις οποίες στην περιοχή υπήρχε λαϊκή αγορά, προφανώς θεωρώντας πιο πιθανή την απουσία των ενοίκων αλλά και για να περνούν περισσότερο απαρατήρητοι, λόγω του πολύ κόσμου.

Κατά το χρονικό διάστημα από 17-06-2017 έως 30-06-2017, οπότε εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εισήλθαν σε τέσσερις οικοδομές, αφαιρώντας από δύο διαμερίσματα με τη χρήση αντικλειδιού και χωρίς ίχνη παραβίασης διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του 39χρονου και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που κατείχε ο 28χρονος και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κοσμήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα