Εξάρθρωση σπείρας με 213 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

17:33 4/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Κύκλωμα με τεράστια πλοκάμια που αριθμούσε 213 άτομα και είχαν ρημάξει το κέντρο της Αθήνας, ενώ διακινούσαν και ναρκωτικά, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Τα μέλη εμπλέκονται σε 320 ληστείες, κλοπές , διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας. Η αστυνομία συνέλαβε 138 άτομα, εκ των οποίων οι 93 κατηγορούνται, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και οι 45 για την κατάληψη κτιρίου στην οδό Αραχώβης.

Οι δράστες χτυπούσαν κυρίως διαμερίσματα

σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία αλλά και οχήματα σε σημεία με μικρή κυκλοφορία, ενώ λήστευαν και πεζούς σε απομονωμένα σημεία.

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι: «Τα κατασχεθέντα ευρήματα εξετάζονται για την ταυτοποίηση περαιτέρω περιπτώσεων εγκληματικών δράσεων διαρρήξεων και ληστειών.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών και οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση».

Πηγή: EΡT1

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξάρθρωση, 213, ΕΛΑΣ,exarthrosi, 213, elas