ΠΑΜΕ: Αντιπαράθεση για τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ

17:02 4/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό σύνθημα «έξω από τα σωματεία η εργοδοσία», το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις περιοδείες του σε χώρους εργασίας, μπροστά στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 14 έως 17 Μαρτίου.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες και οι αντιπρόσωποί τους που είναι εκλεγμένοι για το 37ο Συνέδριο

της ΓΣΕΕ, που δίνουμε τη μάχη της οργάνωση της εργατικής τάξης, της οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Μάρτη 2019 και ώρα 6.30μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Την ίδια μέρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να ξεκινήσει στην πόλη της Καλαμάτας ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης.
Εκατοντάδες είναι οι αντιπρόσωποι που έρχονται με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ,της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ και είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες, είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία φαντάσματα από όλη τη χώρα.

Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν ένα συσχετισμό στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί αυτοί που στέκονται εμπόδιο να οργανωθούν αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο που δεν έχει καμιά σχέση με πρακτικές και μεθοδεύσεις της εποχής των Μακρήδων και Λικιαρδόπουλων, που δεν ανέχεται την παρουσία της ίδιας της εργοδοσίας μέσα σε εργατικές οργανώσεις, να συμμετέχει στην συγκέντρωση την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου.
Να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα Συνέδριο νόθων και εργοδοτών.

Υπογράφουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις: Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών, Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό και Δέρμα, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου – Χάρτου, Εργατικό Κέντρο Λαμίας, Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Εργατικό Κέντρο Άρτας, Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων

ΟΙΥΕ

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες για το 38o συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που τελικά δεν ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και για το θέμα αυτό υπήρξαν εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ΟΙΥΕ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε την εξαφανισμένη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που ενώ ανακοίνωσε με mail την πραγματοποίηση Συνεδρίου στις 6-7 Μάρτη και το επικύρωσε σε συνεδρίαση-express του ΔΣ μετά από λίγες ώρες, μόλις πριν λίγο και μία μέρα πριν το Συνέδριο που η ίδια έχει ορίσει, ανακοίνωσε μέσω νέου mail προς τα σωματεία-μέλη της, το χρονοδιάγραμμα και τις τεχνικές λεπτομέρειες. Παράλληλα ενημερώνει ένα πανελλαδικό σώμα 600 περίπου αντιπροσώπων από τα Χανιά ως το Σουφλί πως τα έξοδα της μετακίνησης, της διαμονής, της διατροφής και των αδειών, θα βαρύνουν αποκλειστικά τους εργαζόμενους αντιπροσώπους.

Οι δυνάμεις που διέλυσαν το συνέδριο με μπράβους και νονούς της νύχτας και επιχειρούν να βάλουν από τη μπροστινή πόρτα τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, ζητούν και τα ρέστα! Θέλουν ένα συνέδριο με αποκλεισμούς, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς αντιπροσώπους, με στόχο να εκλέξουν εφορευτική επιτροπή για να καθορίσουν τους συσχετισμούς με βάση τους διευθυντικούς μηχανισμούς τους που έχουν σε κάθε επιχείρηση.

Τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας με βάση τις συλλογικές αποφάσεις είναι όλα «ταμειακώς εντάξει». Παράλληλα η ΟΙΥΕ έχει πάρει ήδη ένα ποσό των 30.000€ από τη ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Αυτή τη στιγμή και ενώ ήδη οφείλονται ποσά μεταφοράς στους αντιπροσώπους για το συνέδριο που οι ίδιες δυνάμεις διέλυσαν, υπάρχει μαύρο σκοτάδι στα οικονομικά, χωρίς να δίνεται καμία απολύτως απάντηση για τα χρηματοκιβώτια που ανοίγουν ώστε να κλείνονται αίθουσες ξενοδοχείων.

Κανένας δε θα παίξει στις πλάτες μας για να πραγματοποιεί συνέδρια με μπράβους, συνέδρια της εργοδοσίας και της αστυνομίας!».

Σχετικές ειδήσεις

ΟΙΥΕ: «Η επόμενη μέρα» του συνεδρίου που δεν έγινε

38ο Συνέδριο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Προπηλακισμοί, αντεγκλήσεις και ένταση (video)

38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ: Ένταση και καταγγελίες για «στήσιμο Σωματείων» (video)

Aντιπαραθέσεις με φόντο το συνέδριο της ΟΙΥΕ

Συνδικαλιστική αντιπαράθεση για το συνέδριο της ΟΙΥΕ

ΠΑΜΕ: «Συνέδριο ΓΣΕΕ: Συνέδριο εργατών ή εργοδοτών;»

ΠΑΜΕ: Συγκεντρώσεις, συσκέψεις και περιοδείες με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα