Έβρος: Κλινική πλαστικής χειρουργικής – εγκαυμάτων, ιδρύει το ΔΠΘ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

09:57 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλινική πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, ιδρύεται στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία θα λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ..
Σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Αθανάσιος Καραμπίνης, η κλινική εντάσσεται στον τομέα της χειρουργικής, θα εξυπηρετεί διδακτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο επιστημονικό αντικείμενο της Πλαστικής Χειρουργικής. Η δραστηριότητα ειδικότερα αφορά στη χειρουργική και συντηρητική

περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών με παθήσεις που εμπίπτουν στο αντικείμενο της ειδικότητας, τη συνεργασία με άλλες κλινικές και εργαστήρια, τη θεωρητική διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και την κλινική και πειραματική έρευνα. Το έργο της κλινικής διακρίνεται σε εκπαιδευτικό και κλινικό. Το εκπαιδευτικό έργο αφορά την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, την εκπαίδευση ειδικευομένων ή ειδικευμένων ιατρών και την εκπαίδευση άλλων λειτουργών υγείας. Το κλινικό έργο αφορά την περίθαλψη ασθενών που νοσηλεύονται ή παρακολουθούνται στην κλινική. Οι υπηρεσίες είναι διαγνωστικές, χειρουργικές και θεραπευτικές. Η Κλινική στελεχώνεται από ιατρικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στη Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου εγκαθίσταται και λειτουργεί η κλινική.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα