Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 24-08-2016

08:00 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Λιγότερα φέτος τα προβλήματα υδροδότησης

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γ.ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Λιγότερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές ήταν τα προβλήματα υδροδότησης στους 48 οικισμούς του δήμου Κομοτηνής την φετινή καλοκαιρινή περίοδο διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Τις προηγούμενες χρονιές τα μεγαλύτερα προβλήματα υδροδότησης τα αντιμετώπιζε η παραλία Φαναρίου φέτος κι αυτά ελαχιστοποιήθηκαν με την αλλαγή δικτύων. Όπως και στο Νέο Σιδηροχώρι. Ενώ αντιμετωπίζονται τα προβλήματα σε Πάνδροσο, Σύμβολα και Κόσμιο. Για τις ανάγκες δε της Κομοτηνής μεταφέρθηκε νερό

και από το φράγμα Γρατινής.

Ανακοίνωση του Σπάρτακου

Έκκληση προς τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Πετρίδη να αποκλείσει οποιανδήποτε μελλοντική συνεργασία του δήμου και των επιχειρήσεών του με συνεργάτες του Σόρος και κάθε είδους ΜΚΟ – «τσιράκια του διεθνούς καθεστώτος», όπως τα ονομάζει απευθύνει με ανοικτή επιστολή η Δημοτική Παράταξη «Σπάρτακος».
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα συνήθως εμφανίζεται ως οικονομικό αλλά πρωτίστως είναι πολιτικό – ηθικό, καθώς η Πέμπτη Φάλαγγα στη χώρα μας δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ούτε με τις υποκριτικές της ευαισθησίες ούτε με τις άκρες της σε ποικίλες χρηματοδοτήσεις.»

Υγεία
Αναγκαία η εθελοντική αιμοδοσία

«Είναι απαραίτητη η εθελοντική αιμοδοσία ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού που οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Κωστής Δημητρακόπουλος σημειώνοντας ότι λόγω του αποκλεισμού δώδεκα δήμων από την εθελοντική αιμοδοσία, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων Ελονοσίας, οι ανάγκες είναι ιδιαιτέρως αυξημένες . Ο κος Δημητρακόπουλος απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να δώσουν αίμα, να σταθούν στο πλευρό ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Την προσεχή Κυριακή 28 Αυγούστου Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου Κομοτηνής θα βρίσκεται στην Μαρώνεια από τις εννέα και μισή το πρωί έως το μεσημέρι. Και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί η Μονάδα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής συμμετέχοντας σε δράση της ομάδας willing2help. Πρόβλημα για τον Σύλλογο αποτελεί το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο η Κινητή Μονάδα δεν λειτουργεί στο Νομό Ροδόπης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πολιτισμός
Συναυλία για καλό σκοπό

Συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου, με σκοπό να ενισχυθούν οικονομικά συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Βυζαντινό Τείχος της Κομοτηνής.
Για την εκδήλωση ενώνουν τις δυνάμεις τους έξι Σύλλογοι και η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. καλώντας όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον σκοπό της εκδήλωσης.

Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής

Πέφτει η αυλαία του φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής στην Ξάνθη με την εξαιρετική συναυλία «Βαλκανικοί Δρόμοι» την Τέταρτη 31 Αυγούστου στις 21.00 το βράδυ στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Γιορτές Παλιάς πόλης

Οι Γιορτές Παλιάς πόλης στην Ξάνθη ξεκινούν για το Δίκτυο Λόγου και Πράξης με το Διδυμότειχο : Γη του κάλλους και του στοχασμού στο θεατράκι στο Μονοπάτι της ζωής το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις επτά και μισή το απόγευμα.

Μία βραδιά στην αύρα της μουσικής, της ποίησης, της λαογραφίας, της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου.
Με τη συμμετοχή του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» και του Ωδείου Βορείου Έβρου «Καρπίδα» και της Σχολής ¨Σύγχρονη Μουσική Αγωγή΅

Αστυνομικό Δελτίο
Κλέφτης ποδηλάτων

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 28χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από αύλειο χώρο οικίας, στην Κομοτηνή, ένα ποδήλατο και ένα παιδικό καρότσι, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Αθλητικά

Προπονήσεις Πανθρακικού

Με πρωινή κι απογευματινή προπόνηση συνεχίζεται και σήμερα η προετοιμασία της ομάδας του Πανθρακικού. Η προπόνηση είναι προγραμματισμένη και το πρωί (08:30) και το απόγευμα (18:00).

Χθες το πρόγραμμα στο αθλητικό κέντρο του Πανθρακικού περιλάμβανε ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο κι ασκήσεις ταχυδύναμης. Το απόγευμα η προπόνηση ξεκίνησε με ζέσταμα κι ασκήσεις τεχνικής με μπάλα κι έπειτα οι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους, υπό τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου.

ΑΕΚ Κομοτηνής

«Θεωρώ ότι θα πρέπει η ΑΕΚ και ο ΓΑΣ Κομοτηνή να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Είναι κρίμα να αγωνίζονται και να προσπαθούν να είναι στη μέση της βαθμολογίας ή να αποφύγουν τον υποβιβασμό» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Σοφρώνης Παπουής, γενικός αρχηγός της ΑΕΚ με αφορμή το καλοκαιρινό «ναυάγιο» της συμπόρευσης των δύο ομάδων. «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να ανεβάσουμε μια ομάδα.» τόνισε.
Όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ δήλωσε ότι έγινε μια ενίσχυση πολύ –πολύ προσεγμένη «Καταφέραμε νωρίς και κλείσαμε τις τρύπες που είχαμε στο ρόστερ μας, ανανέωσαν τη συνεργασία τους εννέα –δέκα αθλητές από την περσινή ομάδα κι έγιναν τρεις μεταγραφές, δύο ψηλών, του Γιώργου Παλάκη και του Βασίλη Λιβεσιανού , συν του Δημήτρη Καραμπέκη» εξήγησε υποσχόμενος « Θα έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο θα προσφέρει ένα όμορφο θέαμα κάθε δεκαπέντε μέρες στο κλειστό της Κομοτηνής.»

Keywords
Τυχαία Θέματα