Έβρος: Επιπλέον 29 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στη β΄φάση προσλήψεων, στο 80% η κάλυψη αναγκών

11:40 8/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαράντα συνολικά είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και με την πρόσφατη 2η φάση προσλήψεων, 29 σε αριθμό, που θα καλύψουν ανάγκες μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε ολόκληρο τον Έβρο, που χρίζουν παράλληλης στήριξης , σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν για το σκοπό αυτό , για την τρέχουσα σχολική χρονιά, από τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ)βάση σχετικών αιτήσεων που κατατέθηκαν , είναι 52 ,για μαθητές

δημοτικών σχολείων και 5, για μαθητές νηπιαγωγείων, ενώ με την 1η φάση προσλήψεων που έγινε στις αρχές του διδακτικού έτους , προσλήφθηκαν 10 εκπαιδευτικοί για δημοτικά σχολεία και μία νηπιαγωγός της ειδικής αγωγής.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δημήτρης Ουζούνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν.Ορεστιάδας, ο αριθμός των συνολικά 40 εκπαιδευτικών, είναι ο μεγαλύτερος , στον νομό, συγκριτικά με άλλες χρονιές, αγγίζοντας το ποσοστό του 80% σε κάλυψη αναγκών. Επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοχής των θέσεων από τους εκπαιδευτικούς και η κατανομή τους σε σχολικές μονάδες έως την ερχόμενη Δευτέρα (12/11/18), κατά προτεραιότητα σε κάθε μαθητή, βάση των αναγκών του, μετά από εισήγηση του τοπικού ΚΕΔΔΥ. Σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, ο κ. Ουζούνης σημείωσε ότι φέτος λειτουργούν στο σύνολό τους, εκτός από αυτό του Διδυμοτείχου καθώς η ίδρυσή του θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι και οι δομές των ειδικών σχολείων που υπάρχουν σε Αλεξανδρούπολη και Ν. Ορεστιάδα, είναι και αυτές στελεχωμένες ακόμα και καθηγητές ειδικοτήτων όπως αυτή της πληροφορικής.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα