ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

03:36 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τρία επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική

εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 11ο

Η Τζένη ανακαλύπτει ότι ο Φίλιππος την απατά και ο κόσμος της γκρεμίζεται. Μεθάει και συνευρίσκεται ερωτικά με τον Αντρέα. Η Χριστίνα και ο Μάικλ ανησυχούν που δεν επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι. Ο Φίλιππος χωρίζει από τη Σαμάνθα, ανησυχεί κι αυτός για την Τζένη. Η Ραφαέλλα και ο Ρένος ξαναγνωρίζονται. Μυστικά και ψέματα από το παρελθόν -ο σκοτεινός ρόλος του Έκτορα, που προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλές και υποπτεύεται ακόμα και τη Χριστίνα. Η παρουσία της Έλντας στο σπίτι της οικογένειας Παπάζογλου δημιουργεί αναστάτωση και εντάσεις. Το φλερτ ανάμεσα στη Μιράντα και στον Πάνο συνεχίζεται.

Επεισόδιο 12ο

Ο Φίλιππος υποψιάζεται ότι η Τζένη ξέρει την αλήθεια. Η Τζένη ανακοινώνει στον Μάικλ την απόφασή της να μη γίνει ο γάμος. Η Χριστίνα και ο Φίλιππος συνεχίζουν ανύποπτοι να ετοιμάζουν τα του γάμου, ενώ η Τζένη ζητά το λόγο από τον Φίλιππο. Η «ΣΤΕΦΑΛΚΟ» σχεδιάζει τη διαφημιστική της καμπάνια. Η Έλντα γνωρίζεται με τους ανθρώπους της εταιρείας και… τον Πάνο, όπου προσποιούνται ότι είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Όταν μένουν μόνοι εκείνη συνεχίζει την πολιορκία της. Η Ραφαέλλα επισκέπτεται τον παππού της. Επιμένει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μαζί του, ο Έκτορας όμως διαρκώς υπεκφεύγει. Η Μιράντα συναντά την αναστατωμένη Ραφαέλλα.

Επεισόδιο 13ο

Η Τζένη δεν δέχεται τις εξηγήσεις του Φίλιππου. Θυμώνει με τον Μάικλ που ενώ ήξερε την αλήθεια δεν της είχε πει τίποτα. Ο Ρένος καλεί τη Ραφαέλλα στην Κακοπετριά, όπου αναστυλώνει ένα παλιό σπίτι. Εκείνη πηγαίνει, αλλά στο σπίτι της ανησυχούν. Η Χριστίνα πληροφορείται την προδοσία του Φίλιππου. Ο Έκτορας επιλέγει κόσμημα για τα γενέθλια της Ραφαέλλας. Μια τρυφερή σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στο υπηρετικό προσωπικό (Βασίλη και Μάρθα). Η Έλντα αναλαμβάνει να φτιάξει την ιστοσελίδα της «ΣΤΕΦΑΛΚΟ». Το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα ανάμεσα στην Έλντα και στον Πάνο συνεχίζεται. Ο Αλέξανδρος παραπονιέται για τις διαρκείς παρεμβάσεις του Έκτορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα