Ζάκυνθος: Προσφυγή για αποφάσεις παραγραφής 5 εκατ. 700 χιλ. κατέθεσε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης

23:50 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσφυγή στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κατά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου και του τοπικού συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων για παραγραφή ποσού ύψους 5 εκατ.700 χιλ. ευρώ που όφειλε ο πρώτος προς τον δεύτερο, κατέθεσε στις 31 Ιανουαρίου, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Αβράμης. Σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου

ο κ.Αβράμης υποστήριξε ότι, όταν ζήτησε ενημέρωση -σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια με επίσημη αίτησή του- αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αφαίρεση του συγκεκριμένου εσόδου του συνδέσμου από τον προϋπολογισμό του και κατ’ επέκταση και από τον προϋπολογισμό του δήμου, δεν του δόθηκε κανένα στοιχείο. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, κατέθεσε την προσφυγή προς την αρμόδια αρχή ώστε να ελεγχθεί η διαδικασία παραγραφής και όχι, όπως τον κατηγορούν, για να προκαλέσει προβλήματα σε διαδικασίες που υποτίθεται ότι έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού του περί «υποτιθέμενων διαδικασιών» ανέφερε ότι, τον κατηγορούν πως με την ενέργεια που έκανε πριν από δύο ημέρες θα προκαλέσει καθυστέρηση στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, όταν, για παράδειγμα, από τις 16 Δεκεμβρίου υπήρχε εγκεκριμένος προϋπολογισμός του συνδέσμου με εγγεγραμμένο το πόσο για την εκμίσθωση μηχανημάτων καθώς και έτοιμες -όπως υποστηριζόταν- μελέτες, αλλά τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε. Επίσης, όπως επεσήμανε, η εξέταση της προσφυγής του θα διαρκέσει περίπου δυο-τρεις ημέρες, άρα, ουσιαστικά, δεν υπάρχει καθυστέρηση.
Ο κ. Αβράμης κατέληξε λέγοντας ότι, η δημοτική αρχή δεν δίνει διευκρινίσεις για σημαντικά οικονομικά θέματα όπως ο προϋπολογισμός και ότι κοροϊδεύει για το μείζονος σημασίας θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών καθώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα