ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

12:33 20/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 20-3-2018

-«Απαντήσεις στους ψιθύρους και στις κραυγές» αναφορικά με τις δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει στο παρελθόν ο Δήμος Ζακύνθου με την Τράπεζα Πειραιώς, έδωσε-σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή-ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εχθές στα τοπικά ΜΜΕ έβαλε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις

και αναφέρθηκε στην οικονομική «αιμορραγία» που έχει επί χρόνια ο Δήμος.
«Απόδειξη πως δεν ενεργούμε στο σκοτάδι είναι πως αφενός δέχθηκα τις ενστάσεις που είχε η αντιπολίτευση για τον νομικό σύμβουλο, κ. Ζυγούρη, και αποδέχθηκα τους νομικούς που μου πρότειναν για να χειριστούν αυτές τις υποθέσεις και, αφετέρου, το προσεχές Σάββατο και ώρα 10.30 το πρωί έχω συγκαλέσει στο γραφείο μου διαπαραταξιακή σύσκεψη. Θέλω όλοι μαζί να συζητήσουμε και να πάρουμε μια απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά την αναγνώριση δανείων, όμως από την άλλη πρέπει να βρούμε και μια λύση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Κολοκοτσάς.

-«Στα χλευαστικά σχόλια που κάνουν ορισμένοι αναφορικά με τη βράβευση του Δήμου για τον στρατηγικό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων και την υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 26 εκ. ευρώ», αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Δυστυχώς, ορισμένοι πιστεύουν ότι θα αμαυρώσουν το έργο που έχουμε κάνει για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, κάνοντας χλευαστικά σχόλια για τα δύο βραβεία που έχουμε πάρει. Φαίνεται δεν τους αρέσει που λύνουμε το πρόβλημα. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την αγωνία τους να μας κοντράρουν. Κάτι πρέπει να ψελλίσουν και αυτοί…Τους απαντώ, όμως, και ταυτόχρονα ενημερώνω τη Ζακυνθινή κοινωνία, πως από τους 325 Δήμους που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, μόνο 20 από αυτούς έχουν βραβευθεί, μεταξύ αυτών και η Ζάκυνθος».

-Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ) συμμετείχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος υπέβαλλε την πρόταση του Δήμου για την αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τον σχετικό διάλογο να έχει ξεκινήσει από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο επιχειρεί τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο Δήμαρχος, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ζήτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την παραμονή της Σχολής στη Ζάκυνθο, αλλά με δύο αυτόνομα τμήματα, την ίδρυση Σχολής Τουρισμού και τη λειτουργία διεθνούς ερευνητικού κέντρου για τη σεισμική δραστηριότητα στα Ιόνια Νησιά.

-Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (16-3-2018 Κέρκυρα) παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, αποφασίστηκε η συγκρότηση τεχνικών επιτροπών ανά Νομό για τη χωροθέτηση, κατ´ αρμοδιότητα, Δήμου και Περιφέρειας των ρεμάτων και των δημοτικών επαρχιακών δρόμων για την καλύτερη υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και οδικής ασφάλειας. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, πρότεινε η ΠΕΔΙΝ να λάβει μέρος στη 2η Greek Travel Show, (4-6 Μάιου-Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών Helexpo Maroussi), που είναι ένα εκθεσιακό τουριστικό γεγονός ευρύτερης απήχησης με τη συμμετοχή Περιφερειών, Δήμων, τουριστικών γραφείων, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

-Σε δήλωση για το θέμα που αφορά την κατάργηση των τετράτροχων οχημάτων («γουρούνες») με νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών προέβη ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς. «Η πρότασή μου είναι το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα και να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, ώστε οι επιχειρηματίες αυτοί να αποσβέσουν το κεφάλαιο που έβαλαν ή να μεταπωλήσουν τις γουρούνες. Θα μπορούσε ακόμη και να προβλεφθεί από το κράτος μια αποζημίωσή τους. Η λογική του «μπαμ και κάτω» δεν με βρίσκει σύμφωνο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.

-Η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Δήμου Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη, γνωστοποιεί ότι σήμερα Τρίτη 20/3/2018 οι παιδικοί δημοτικοί σταθμοί θα μείνουν κλειστοί λόγω πένθους για την απώλεια της πολυαγαπημένης μας διοικητικής υπαλλήλου, Άντας Καρακάση.

-Στην δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στο Πνευματικό Κέντρο, σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου και ώρα 7.00μ.μ. για συζήτηση και γνωμοδότηση για τη δημιουργία νέων αστικών δρομολογίων στην πόλη της Ζακύνθου μέσω ΕΣΠΑ και το σχέδιο κανονισμού υπαίθριας διαφήμισης Δήμου Ζακύνθου, καλεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα.

-Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο κτίριο των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, στην περιοχή αεροδρομίου, με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

-«Εξοικονόμηση κατ’Οίκον» και «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»-Δυο προγράμματα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων- Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Στόχος των δυο προγραμμάτων είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες δραστηριότητες επ’ ωφελεία είτε των κατοικιών και των ενοικιαζόμενων δωματίων -όπως είναι το πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας-, είτε των νέων δραστηριοτήτων που μπορεί να αναπτυχθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, μέσω του προγράμματος των νέων γεωργών».

-Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών προς όφελος της αποτελεσματικότητας της διοίκησης και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ο Δήμος Κεφαλονιάς υιοθετεί οριζόντια το εργαλείο των ψηφιακών υπογραφών. Μάλιστα, 70 στελέχη του Δήμου που υπογράφουν τη συντριπτική πλειοψηφία των παραγόμενων εγγράφων του φορέα (άνω του 90%), έχουν αποκτήσει ήδη ψηφιακή υπογραφή, η οποία, αντικαθιστά την ιδιόχειρη και την σφραγίδα, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.

-To Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η τοπική ΕΛΜΕ καλούν τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στην αντιπεριφέρεια, σήμερα Τρίτη 20 Μάρτη στις 1 μ.μ. για τα ζητήματα των υποδομών του νομού συνολικά και ειδικότερα την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων (σχολεία-εργατικές κατοικίες-μουσείο-μνημεία-οδικό δίκτυο) και την Τετάρτη στις 11 π.μ., για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

-Συνεδριάζει με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου), το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.

-Συνεδριάζει με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο Διοικητήριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

-Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, το βράδυ της Παρασκευής παρευρέθηκε στο θέατρο «Κνωσός» στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου που ανέβασε ο θίασος «Ιόνιο Θέατρο». Την παράσταση, η οποία απέσπασε θετικά και κολακευτικά σχόλια, παρακολούθησε πλήθος Ζακυνθινών που διαμένουν στην Αθήνα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα