Σάμος: Εκδήλωση ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Αιγαίο

12:33 20/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση πραγματοποιεί η Τ.Ε. ΚΚΕ Σάμου με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο, την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 7 η ώρα το απόγευμα την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Π.Ε Σάμου, με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σοφιανός.

Το κάλεσμα απευθύνεται από την Τ.Ε για να ακουστεί «δυνατά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου ότι δεν τίθεται , καμία αμφισβήτηση, καμία αλλαγή των συνόρων και των συμφωνιών, να δυναμώσει η πάλη στη

συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ Σάμου και συνεχίζει:

«Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην περιοχή μας είναι επικίνδυνες. Με κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Η κατάσταση οξύνεται και εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους θερμών επεισοδίων και κρίσεων.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.

Είναι ψέμα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ προστατεύει την ασφάλεια του λαού και τα σύνορά μας.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει τον ρόλο «σημαιοφόρου» των ΝΑΤΟΗΠΑ στην περιοχή εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα παζάρια

Βαθύτερα στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μας εμπλέκει ο στόχος της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα