ΕΡΤ Χανίων – Λ. Λαμπριανίδης: Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καινοτομία και εργασία, στον Αναπτυξιακό Νόμο (audio)

21:47 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

10 – 15.000 νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, μέχρι το 2022, ο οποίος θα παράσχει χρηματοδοτικά κίνητρα συνολικού -αρχικού- ύψους 3,6 δισ. Ευρώ, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Λόης Λαμπριανίδης.

Το νομοσχέδιο, κάνει τρεις μεγάλες καινοτομίες, είναι στοχευμένο στην παραγωγή, την καινοτομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τόνισε ο κ. Λαμπριανίδης,

ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διευκολύνουν το νέο επενδυτή να βρίσκει πόρους, για να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του. Για τις ξένες και ελληνικές μεγάλες επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, εισάγει 12ετές ασφαλές περιβάλλον, σε περίπτωση επιδείνωσης της φορολόγησης, αλλά, αν βελτιωθεί η φορολόγηση, τότε θα επωφεληθούν και οι επενδύσεις που είναι ενταγμένες στο νόμο. Αναφερόμενος στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους ο κ. Λαμπριανίδης, ανέφερε ότι λειτουργούσαν σαν μια χοάνη αναποτελεσματικής ανακύκλωσης χρήματος, ενώ η πολιτεία επιχορηγούσε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις, στο εξωφρενικό ποσοστό του 95%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι στο 40%. Πολιτική βούληση του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη είναι οι χρηματοδοτήσεις να μην κατευθυνθούν σε πολύ μεγάλους ομίλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα