Τρίκαλα: Τηλεφωνήματα απατεώνων σε πολίτες με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα

20:46 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εγρήγορση από νωρίς το πρωί τέθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, εξαιτίας των συνεχών τηλεφωνημάτων αγνώστων σε ανυποψίαστους πολίτες για την εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαίο ατύχημα.

Οι δράστες έχουν ως σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, λόγο για τον οποίο δεν διστάζουν μάλιστα να εμπλέξουν στην τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματά τους δήθεν αστυνομικό, ο οποίος επενέβη στο τροχαίο συμβάν. Ο τελευταίος, επιχειρεί να πείσει τους ανυποψίαστους πολίτες πως εάν πληρώσουν συγκεκριμένο

χρηματικό ποσό, το συγγενικό τους πρόσωπο -το οποίο φέρεται να ευθύνεται για το τροχαίο- δεν θα εμπλακεί σε άλλες διαδικασίες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 15 κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης Τρικαλινών, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων έγινε σχετική καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση. Η τελευταία ζητά πάντως από τους πολίτες να την ενημερώνουν άμεσα, ενώ οι επιτήδειοι φροντίζουν να επικοινωνούν με συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιώντας την απόκρυψη αριθμού αποφεύγοντας έτσι να εντοπισθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα