ΕΡΤ Χανίων – Δ. Ξενάκης: Η υπέρμετρη κατά Τράμπ εκστρατεία, αποδείχθηκε μπούμερανγκ (audio)

22:40 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υπέρμετρη προσπάθεια των κυρίαρχων Μέσων Ενημέρωσης και των κυρίαρχων βιομηχανιών της Αμερικής, για την αποδυνάμωση του Ντόναλντ Τραμπ, αποδείχθηκε μπούμερανγκ, τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με γνωστικό αντικείμενο τη Διεθνή Πολιτική και τη Μεσόγειο, Δημήτρης Ξενάκης.

Είναι επίσης πολύ πιθανό η εκλογή του κ. Τραμπ να επηρεάσει σημαντικές – πολιτικά ή / και οικονομικά χώρες της Ευρώπης στις οποίες υπάρχουν

εκλογικές αναμετρήσεις το ε­πόμενο διάστημα: Ιταλία (δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο για τη συνταγματική μεταρρύθμιση), Ολλανδία (βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο), Γαλλία (προεδρικές εκλογές τελευταία εβδομάδα Μαΐου και πρώτη εβδομάδα Ιουνίου) και Γερ­μανία (βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο).

Η εκλογή Τραμπ, ωστόσο, ανοίγει σημαντικά ζητήματα και για την περιοχή μας, που ούτως ή άλλως είναι μια πυριτιδαποθήκη, τόνισε ο κ. Ξενάκης. Στην περιοχή μας σημειώνονται τεκτονικές αλλαγές από το 2011 και μετά, δήλωσε ο κ. Ξενάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η περίφημη «αραβική άνοιξη» έχει αποδειχθεί ένα ακόμα τσουνάμι που διευρύνει την απειλητική του παρουσία. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι θέση θα πάρει ο κ. Τραμπ στην υπόθεση της Μοσούλη ή στη σπαρασσόμενη Λιβύη, κατέληξε ο έμπειρος διεθνολόγος.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ξενάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα