Ορεστιάδα: «Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πολλοί οφειλέτες θα βρεθούν προ εκπλήξεως» λέει η Σ. Ταλιαντζή

22:11 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα δούμε τη διαδικασία πλειστηριασμού να ολοκληρώνεται στις δικαστικές αίθουσες» είναι η άποψη που εξέφρασε σχετικά με την προσεχώς ηλεκτρονική διενέργειά τους , η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Έβρου, Σοφία Ταλιαντζή.

Η έλλειψη φυσικής παρουσίας κατά τη διενέργειά τους, όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, θα οδηγήσει στην ολοκλήρωσή των διαδικασιών τους, ενώ μέχρι σήμερα και πολλές περιπτώσεις ο οφειλέτης είχε

τη δυνατότητα, να προτείνεται ένα ποσό στον επισπεύδον με τη δέσμευση ότι θα ακολουθήσει εξόφληση και ο τελευταίος να ζητά την διακοπή της διαδικασίας . Αυτή δυνατότητα δεν θα υπάρχει πια. Πολλοί οφειλέτες θα βρεθούν προ εκπλήξεως καθώς πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτού του είδους την τεχνολογία» σημείωσε η κ. Ταλιαντζή, η οποία δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα της ηλεκτρονικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν προσδιοριστεί για το 2017, τρεις πλειστηριασμοί σε εταιρείες, με επισπεύδοντες να είναι επίσης εταιρείες στο ειρηνοδικείο της Αλεξανδρούπολης και κανένας στο αντίστοιχο της Ν. Ορεστιάδας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα