Χανιά: Σημαντική η συμμετοχή πολιτών στα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αποκορώνου

22:12 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στην περιοχή του Αποκόρωνα, από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, κατά την διετία 2014-2016.

Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, υλοποιήθηκαν 26 προγράμματα, τα παρακολούθησαν 287 άτομα, που έλαβαν τις σχετικές βεβαιώσεις, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης Στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τύπου, στους Αγίους Πάντες Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, την ίδια χρονική περίοδο, με ιδίους πόρους

σύναψε δύο προγραμματικές συμβάσεις με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΜΑΙΧ, μέσω των οποίων υλοποιήθηκαν έντεκα προγράμματα κατάρτισης, που παρακολούθησαν περίπου 300 άτομα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, «θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση είναι συνυφασμένες με την ανάπτυξη του τόπου μας και ειδικά στα πεδία του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, που μπορούν να δώσουν περισσότερες θέσεις εργασίας σε ανθρώπους της περιοχής» και συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο Δήμος Αποκορώνου θα διεκδικήσει εκ νέου τη συμμετοχή του σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα