Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την καθαριότητα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου

15:10 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για την ανάληψη της καθαριότητας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου από ιδιώτη, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.
Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, “άμεσος είναι ο κίνδυνος της απόλυσης 23 εργαζομένων στην καθαριότητα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Μάλιστα επισπεύδονται οι διαδικασίες με την επίκληση συμφερουσών οικονομοτεχνικών

μελετών στη λογική του «κόστους – οφέλους» της κυβέρνησης, που ακολουθεί και η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Η διαδικασία αυτή εξελίσσεται όταν οι συμβάσεις των εργαζόμενων έχουν ανανεωθεί μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2021”.

Χαρακτηρίζεται επίσης ως “πρόκληση, να επανέρχεται το καθεστώς των εργολάβων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο Νοσοκομείο αντί της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και της πρόσληψης πρόσθετου μόνιμου προσωπικού που χρειάζεται”.

Και καταλήγουν στην ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας “σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να διασφαλίσει για τους εργαζόμενους αυτούς μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα”.

The post Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την καθαριότητα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα