Παγώνη: Την άλλη εβδομάδα θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία (audio)

14:17 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν πάμε καλά στην πορεία του εμβολιασμού. Πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα. Θέλει ενίσχυση στο προσωπικό των κέντρων εμβολιασμού και των νοσοκομείων. Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί το 60 % μέχρι το τέλος Ιουνίου κάτι που με τις ταχύτητες που πάμε δεν μπορεί να επιτευχθεί». Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή στο πρώτο αλλιώς και τον Γιώργο Πίκουλα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη

στην υγειονομική εικόνα είπε πως τα «νούμερα που καταγράφονται αν και είναι σχετικά λίγα τα τεστ που γίνονται είναι ικανοποιητικά με τους διασωληνομένους να μην υποχωρούν αλλά αυτό εξηγείται από το γεγονός πως η νοσηλεία στους μεγάλους ανθρώπους τραβάει πολλές μέρες».

Για το περαιτέρω άνοιγμα των δομών υποστήριξε πως «την άλλη εβδομάδα θα μπορούσε να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ σε 2-3 εβδομάδες θα μπορούσε να ανοίξει και η εστίαση με αυστηρά μέτρα και σε εξωτερικούς χώρους», ενώ σημείωσε με έμφαση ότι «αν δεν υπάρξει προσοχή και αυξηθούν τα κρούσματα οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν θα τα καταφέρουν γιατί είναι πολλοί πιεσμένοι απ΄ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα