Χίος: Μετά το χιόνι, προβλήματα με τον παγετό

15:10 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στους οδικούς άξονες κεντρικής και βόρειας Χίου αλλά και στους κατοίκους των χωριών Αμανής και Πελιναίου, ιδιαίτερα κατά τις πρωϊνές και βραδινές ώρες.
Με προβλήματα παραμένουν τα χωριά της Αμανής και του Πελιναίου, αφού παρά το ότι άνοιξαν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, παραμένουν τα προβλήματα εντός των χωριών που επιδεινώνονται με τις διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, εξαιτίας των βραχυκυκλωμάτων που προκαλούν τα βαριά από το χιόνι κλαδιά δέντρων.  Αγώνα δίνουν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ,

που προσπαθούν να εντοπίσουν και να φτάσουν τα σημεία μέσα στο δάσος που έχει προκληθεί βλάβη.

Έτσι σπίτια που στηρίζονται σε θερμαντικά μέσα που χρήζουν την ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα. Όπως προσοχή θέλει και από τους οδηγούς, αφού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μέχρι χθες ήταν ανοικτό στην ουσία το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και με το χιόνι να είναι πλέον παγωμένο δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η δημοτική σύμβουλος Βιβή Ποταμούση, μόνιμος κάτοικος στο χωριό Παρπαριά Αμανής σημείωσε ότι σε κάθε χωριό αντιστοιχεί μικρή ποσότητα αλατιού. Αφού ένας τόνος πρέπει να μοιραστεί σε 19 χωριά, που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να καθαριστούν άμεσα οι εσωτερικοί δρόμοι των χωριών. Πρόσθεσε δε ότι θα έπρεπε ο Δήμος να είχε ενεργοποιήσει τους νεότερους σε ηλικία κατοίκους των χωριών που διαθέτουν οχήματα ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Εν τω μεταξύ και οι δρόμοι προς τα ποιμνιοστάσια στους δύο ορεινούς όγκους της Βόρειας Χίου παραμένουν με προβλήματα.

The post Χίος: Μετά το χιόνι, προβλήματα με τον παγετό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα