Ερώτηση Α. Δημοσχάκη για την αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου

13:15 2/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία ζητήματα θέτει στους υπουργούς Υποδομών/Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναφορικά με την αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου.

Ο βουλευτής ερωτά συγκεκριμένα τους συναρμόδιους υπουργούς εάν έχουν γίνει ενέργειες για την εφαρμογή των συμπερασμάτων του οριστικοποιημένου Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας στη λεκάνη απορροής του Έβρου, πότε θα λειτουργήσει πλήρως

η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της κοιλάδας του ποταμού και των παραποτάμων του και εάν έχουν γίνει συνεδριάσεις της Κοινής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη διαχείριση του πλημμυρικού φαινομένου. «Η αντιπλημμυρικη προστασία του Έβρου παραμένει στα σχέδια», υποστηρίζει ο κ. Δημοσχάκης και επισημαίνει ότι «τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα των πλημμυρών, που πλήττουν το εισόδημα του αγροτικού κόσμου, αποδεικνύουν ότι το κεντρικό κράτος παραμένει θεατής των φαινομένων, μεταφέροντας την ευθύνη της αντιμετώπισης των πλημμυρών στην τοπική αυτοδιοίκηση με τα πενιχρά μέσα που αυτή διαθέτει».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα