Ξάνθη: Στους δρόμους της μουσικής…

12:13 2/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ο «κύριος Σαξόφωνο» της Ξάνθης. Ακολουθεί «μαγεμένος» τους δρόμους της μουσικής, μην διστάζοντας να λάβει σημαντικές αποφάσεις στη ζωή του. «Από το 1994 και μετά ζω, αναπνέω, εργάζομαι, χαίρομαι αυτή την πόλη και τους φίλους.» δηλώνει ο κος Χάρης Ξυλάς σημειώνοντας πως η μουσική ξεκίνησε σαν μια απλή διαδικασία που του χάριζε χαρά και έφτασε να είναι η δημιουργική του απασχόληση.

Δεν λείπουν οι συνοδοιπόροι στο μουσικό ταξίδι
«Από τώρα και μετά θα μπορέσω να εξερευνήσω τους ορίζοντες που θέλω. Ευτυχώς σ’ αυτή την πόλη

που ζω έχω πολύ καλούς φίλους, έχουμε πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, πολύ καλούς καλλιτέχνες, συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι της μουσικής κι ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι αρκετά όμορφο στην πόλη για τους ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε.» δηλώνει ο νεαρός σεμνός καλλιτέχνης.

«Ακους θρακιώτικα και «πηδάει» η ψυχή σου»
Ο ίδιος έχει σπουδάσει τζαζ. Ωστόσο, θεωρεί πως η μουσική είναι ένα σύμπαν που δεν έχει την παραμικρή γωνιά που να μην σε συναρπάζει. «Μπορεί να ακούς «θρακιώτικα» και να «πηδάει» η ψυχή σου. Έτσι, με ενδιαφέρουν όλα τα είδη, ασχολήθηκα και με ενδιαφέρουν όλα. Είμαι ένας μαθητής αυτών των ειδών. Γιατί μπορούν όλα να με συναρπάζουν.» δηλώνει με πάθος και με το σαξόφωνο στα χέρια σκορπά νότες και συνεχίζει το δικό του ταξίδι.
Φώτο: Χάρης Ξυλάς ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα