Επιβλητικός Χάμιλτον στις δοκιμές του Γκραν Πρι της Μαλαισίας

17:48 1/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει το Λιούις Χάμιλτον από το να πάρει την pole position του Γκραν Πρι της Μαλαισίας.

Αφού κυριάρχησε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέτυχε με εμφατικό τρόπο τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών, όντας τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον τιμ μέιτ του, και φετινό διεκδικητή του τίτλου, Νίκο Ρόσμπεργκ. Ό,τι και να έκανε ο Γερμανός πιλότος της Mercedes,

δεν ήταν αρκετό για να φτάσει το ρυθμό του Χάμιλτον, και έτσι θα αρκεστεί να ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση της εκκίνησης.

Τα «Ασημένια Βέλη» ήταν ταχύτατα για άλλη μια φορά στις δοκιμές, σε συνθήκες αγώνα όμως θα μπορούσαν να δεχτούν πίεση από τις Red Bull των Φερστάπεν και Ρικιάρντο, οι οποίοι τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Οι δύο πιλότοι των «Κόκκινων Ταύρων» μπορεί να μην ήταν τόσο γρήγοροι κατά τη διάρκεια ενός γύρου στις χρονομετρημένες δοκιμές, ωστόσο σε ρυθμό αγώνα επέδειξαν αξιοσημείωτη ταχύτητα.

Η τρίτη σειρά της εκκίνησης βάφτηκε στα χρώματα της Ferrari με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να προηγείται αυτήν τη φορά ελαφρά, του συναθλητή του στη Scuderia, Κίμι Ράικονεν.

Οι Force India των Σέρχιο Πέρες και Νίκο Χούλκενμπεργκ κλείδωσαν την τέταρτη σειρά της εκκίνησης, ενώ ο Τζένσον Μπάτον, στο 300ό του Γκραν Πρι, θα ξεκινήσει από την ένατη θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα με Williams.

Το Γκραν Πρι της Μαλαισίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Μια ώρα νωρίτερα θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα