Στόχος επίθεσης και πάλι νοσοκομείο στο Χαλέπι

16:46 1/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στόχος επίθεσης έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο υπό τον έλεγχο των ανταρτών ανατολικό Χαλέπι. Μόνο λίγοι ασθενείς και τραυματίες παρέμεναν στο εσωτερικό, και εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί.

Το νοσοκομείο επλήγη με τουλάχιστον δύο βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία.
«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες

ότι χρησιμοποιήθηκε μιας βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ, μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε εξάλλου πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν.

Η Γαλλία από την πλευρά της, καταδίκασε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι ο βομβαρδισμός υποδομών υγείας και του προσωπικού τους, στην περικυκλωμένη συριακή πόλη, αποτελεί έγκλημα πολέμου. «Οι δράστες των επιθέσεων αυτών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους. Η Γαλλία κινητοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επιδιώκουμε τον τερματισμό αυτής της απαράδεκτης τραγωδίας,» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν-Μαρκ Ερό.

Στο μεταξύ, Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα θέσεις των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ ο στρατός σφυροκόπησε με πυρά πυροβολικού το παλιό τμήμα της πόλης στη διάρκεια μεγάλης επίθεσης, σύμφωνα με τους αντάρτες αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού, στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, βορείως του Χαλεπίου.

Την ίδια ώρα, ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών – Ρωσίας συνεχίζεται. Για «τρομακτικές, τεκτονικές αλλαγές» στη Μέση Ανατολή προειδοποιεί η Μόσχα την Ουάσιγκτον, αν στραφεί ευθέως κατά του καθεστώτος Άσαντ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, απορρίπτουν την κατηγορία των Ρώσων ότι στην ουσία προστατεύουν τζιχαντιστική οργάνωση ενώ συνεχίζουν την εκστρατεία τους για την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε από την πλευρά του ότι οι ενέργειες της Ρωσίας θα οδηγήσουν τους μετριοπαθείς αντάρτες στην «αγκαλιά» των εξτρεμιστών.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα