Επιτυχής η αιμοδοσία του Δήμου Σερρών

02:23 8/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε την εντυπωσιακή συμμετοχή στην αιμοδοσία που διοργάνωσε την Τρίτη ο Δήμος Σερρών οι Σερραίοι -για μία ακόμη φορά- έμπρακτα απέδειξαν την ευαισθητοποίηση, την αλληλεγγύη τους και την εθελοντική τους προσφορά. Από νωρίς το πρωί στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» υπήρχε προσέλευση από πολίτες που θέλησαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους προκειμένου να ενισχύσουν το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς

λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα αποθέματα αίματος σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν ελαττωθεί σημαντικά.Μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και  δημοτικοί σύμβουλοι.

«Μια ημέρα αιμοδοσίας για κάθε μήνα»

«Σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου, σκεφτόμαστε να καθιερώσουμε μια ημέρα αιμοδοσίας για κάθε μήνα σ’ αυτόν το χώρο, διότι ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Έτσι, θα δημιουργήσουμε μια τράπεζα αίματος του Δήμου, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και, φυσικά, να περάσει και στον κάθε δημότη η κουλτούρα της αιμοδοσίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του από την συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών.

Η αιμοδοσία, αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ενώ συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών και η ομάδα «Εθελοντική Ασπίδα Σερραίων».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτυχής, Δήμου Σερρών,epitychis, dimou serron