Δέκα επαναπατρισθέντες από Τουρκία παραμένουν σε ξενοδοχεία της Ξάνθης

02:21 8/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίσιο τέλος είχε τελικά η συντονισμένη και επιτηρούμενη μαζική επιστροφή Ελλήνων πολιτών από τη γειτονική Τουρκία, οι περισσότεροι εκ των οποίων φοιτητές σε πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης και της Ανδριανούπολης. Από την Πέμπτη 2 Απριλίου, συνολικά 202 πολίτες φιλοξενηθήκαν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Με τη μέριμνα της περιφέρειας ΑΜ-Θ οι επαναπατρισθέντες φιλοξενήθηκαν για προληπτικούς λόγους σε ξενοδοχεία της Ξάνθης όπου δέχθηκαν υγειονομικούς ελέγχους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο υπήρχε μεταξύ τους κάποια επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιου.

Σήμερα παραμένουν στα ξενοδοχεία δέκα άτομα, εκ των οποίων μόνον ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνιού, με δύο ακόμη άτομα που απλά ήρθαν σε επαφή μαζί του και για λόγους προληπτικούς παραμένουν στην προβλεπόμενη καραντίνα.

Σε αυτούς προστίθενται ακόμη επτά άτομα που δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλά παραμένουν μέχρι την ολοκλήρωση του μέτρου της καραντίνας στο χωριό του Εχίνου από όπου και κατάγονται.

Ο επαναπατρισμός όμως Ελλήνων πολιτών από την Τουρκία, δεν ολοκληρώθηκε, καθώς αναμένονται και άλλοι που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, ώστε να υποβληθούν στις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δέκα, Τουρκία, Ξάνθης,deka, tourkia, xanthis