Μεϊκόπουλος: Τώρα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και επικουρικού προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

00:04 8/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης των 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό που έχει ήδη εδώ και καιρό ανακοινωθεί για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, να επαναπροκηρυχθούν οι 6 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού για το αυτόνομο ΤΕΠ που είναι κενές και να ενισχυθεί με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής επεσήμανε πως το Υπουργείο

Υγείας φαίνεται πολύ κατώτερο των έκτατων περιστάσεων που έχουν προκύψει εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας πως στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό εργάζονται καθημερινά στα όρια της αντοχής τους για την καλύτερη υγειονομική φροντίδα των ανθρώπων της Μαγνησίας.

Πριν από 3 περίπου μήνες, το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Οι εν λόγω προσλήψεις εδώ και καιρό βρίσκονται στη διαδικασία των κρίσεων από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης, μία διαδικασία που θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την άμεση και επείγουσα αναγκαιότητα για άμεσε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δύσκολη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Από την κυβέρνηση έχει ανακοινωθεί η ανάληψη καθηκόντων 2.000 υγειονομικών ως επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, για την ενίσχυσή τους απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Από αυτό το προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 5 άτομα, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει αναλάβει υπηρεσία μόνο ο ένας ιατρός. Ακόμη, με βάση την απόφαση που είχε λάβει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για στελέχωση του αυτόνομου ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου με συνολικά δέκα (10) ιατρούς, εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό η επαναπροκήρυξη των 6 μόνιμων θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που παραμένουν κενές και που η κάλυψή τους θα δώσει «ανάσα» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα