Επιτυχημένη η συμμετοχή του ΣΘΕΒ στη ΔΕΘ

11:18 19/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με προβολή των επιχειρήσεων μελών και αξιοποίηση του περιπτέρου του ΣΘΕΒ για επιχειρηματικές συναντήσεις στα πλαίσια της 83ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου, αλλά και πλήθους σημαντικών συναντήσεων με πολιτικούς παράγοντες, εκπροσώπους επιχειρήσεων, επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων, που πραγματοποίησε η Διοίκηση, έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η συμμετοχή

του ΣΘΕΒ στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και τα μέλη της Διοίκησης συναντήθηκαν με στελέχη της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη, τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λ. Λαμπριανίδη, τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και την Βουλευτή – Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ κα Ν. Μπακογιάννη, όπου συνομίλησαν για θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Επιπροσθέτως ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ είχε συνάντηση με τον νέο πρόξενο των ΗΠΑ κ. Γ. Φλέγκερ όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για προοπτικές συνεργασίας καθώς όπως δήλωσε «η δυναμική των θεσσαλικών επιχειρήσεων και οι προοπτικές τους ανάπτυξης είναι αρκετά μεγάλες και αναξιοποίητες».

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις start up επιχειρήσεις που φιλοξενεί, όπου υπήρξε η ευκαιρία οι εκπρόσωποι των δύο φορέων να συνομιλήσουν για νέες ιδέες δράσεις και καινοτομίες.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και η Διοίκηση του ΣΘΕΒ συναντήθηκαν με εκπρόσωπους των περιφερειακών Συνδέσμων και Επιμελητηρίων συνομιλώντας για κοινές δράσεις, ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιήσουν για την ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και την στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας.

Η Διοίκηση του ΣΘΕΒ καθ’ όλη την διάρκεια της 83ης ΔΕΘ συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων και είχε μία σειρά επαφών με πλήθος πολιτικών, τοπικών και θεσμικών παραγόντων προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του ΣΘΕΒ αλλά και την προβολή και προώθηση των θεσσαλικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.

«Η 83η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, άνοιξε ένα νέο παράθυρο στις ελληνικές εταιρείες με στόχο την συνεργασία, την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η συνεργασία του ΣΘΕΒ με τη Διοίκηση της ΔΕΘ όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα επεκταθεί σταθερά και διαχρονικά, προς όφελος των δύο αυτών σημαντικών θεσμών, αλλά και των επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την προβολή τους», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ Αχιλλέας Νταβέλης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα