Επιμένει o χιονιάς για 7η μέρα – Πού υπάρχουν προβλήματα (video – photo gallery)

17:31 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο χιονιάς συνεχίζει να δοκιμάζει τη χώρα καθώς παραμένουν τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν την Ήπειρο, την Θεσσαλία και την Λαμία, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Χωρίς ρεύμα παραμένει το νότιο τμήμα της Σκοπέλου και το βόρειο-ανατολικό τμήμα της Αλοννήσου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στην Εύβοια. Την ίδια ώρα, πυροσβέστες και εθελοντές μεταφέρουν ασθενείς και εγκλωβισμένους από αποκλεισμένα χωριά. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε πολλές

περιοχές τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των συνεπειών των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και εξακολουθούν να επικρατούν σε τμήματα της χώρας , οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγουν με την βοήθεια μηχανημάτων το δρόμο σε αποκλεισμένα χωριά σε Εύβοια, Σποράδες, Λέσβο, Σαμοθράκη και όπου αλλού απαιτούν οι ανάγκες.

Χαλκιδική

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε με ασφάλεια 14 άτομα, 12 επιβάτες, 1 οδηγό και 1 ελεγκτή από Λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ιερισσός και το οποίο εξετράπη της πορείας του στην Αρναία Χαλκιδικής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού.

Σποράδες

Στην Κύμη συνεχίζονται οι προσπάθειες για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές για να βοηθήσουν τους κατοίκους χωριών που έχουν παγιδευτεί από τα χιόνια. Για παροχή βοήθειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε με το 199 είτε με το 112.

Από το βάρος του χιονιού κατέρρευσε η σκεπή του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τη συνδρομή ειδικών οχημάτων επιχειρούν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα χωριά της Αλοννήσου και στην Κύμη.

Στα χωριά Κάτω Κουρούνη και σε τμήματα των χωριών Πετισούνας και Μισόκαμπου στην Κύμη, καθώς και στα χωριά Κούτουρλα, Μετόχι, παραλία Μετοχίου και Χιλιαδού που βρίσκονται μετα τη Στενή της Δίρφης Εύβοιας, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

Ιωάννινα
Μετά από τρίωρη προσωρινή ύφεση του χιονιά άρχισε και πάλι να πέφτει χιόνι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και όλες τις ορεινές περιοχές.

Τα μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν τους δρόμους, γιατί λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι παγώνει αμέσως. Στους δρόμους βρίσκονται και οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία συνδράμουν σε περιπτώσεις αποκλεισμένων πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν σε νοσοκομεία.

Πολλά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε χωριά γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε πολλές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της Ηπείρου.

Φθιώτιδα
Για περισσότερο από 2,5 ώρες εγκλωβίστηκαν σε διάφορα σημεία της εθνικής, μέσα στο νομό Φθιώτιδας περισσότερα από 25 λεωφορεία γεμάτα επιβάτες και με κατεύθυνση από Αθήνα προς τις θεσσαλικές πόλεις και την βόρεια Ελλάδα. Πριν από λίγο η αστυνομία έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι για τον προορισμό τους.

Λαμία
Στην περιοχή της Λαμίας το χιόνι έχει φτάσει τους 20 πόντους και η κυκλοφορία των οχημάτων είναι σχεδόν μηδενική.

Λάρισα

Keywords
Τυχαία Θέματα