Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι

12:59 21/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Απο το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Από 11 εως 22 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική, από 6 έως 18 στη Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»
προκάλεσαν οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν από τη νύχτα σε ολόκληρη την Κρήτη, με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις, από και προς το Ηράκλειο, να ακυρωθούν.Με ρυμουλκό, λόγω της θαλασσοταραχής, έδεσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο των Μινωικών, «Κνωσός Παλλάς» και το κρουαζιερόπλοιο «Όριεν Κουίν» που έφτασε στο Ηράκλειο από τη Ρόδο με 300 επιβάτες.Έκκληση για άλλη μία φορά απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς τους πολίτες να μην ανάβουν φωτιές για κανένα λόγο στην ύπαιθρο, αλλά και να μην προβαίνουν σε άλλες εργασίες που ενδεχομένως προκαλούν σπινθήρες, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαιτέρα υψηλός.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα από τα δυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βελτίωση από τα βόρεια τη νύχτα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 και στο ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο τοπικά σε 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και το βράδυ στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοτέρα τμήματα, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και στα νότια. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τη νύχτα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.

ΘεσσαλονίκηΝεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από τη νύχτα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 22-03-2013

Στο βόρειο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 7 ως 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: σε πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα