Κορυφαίοι Ρώσοι δημοσιογράφοι στην Ηλεία -Ταξίδι γνωριμίας με την Ελλάδα

20:03 20/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τον νομό Ηλείας, επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. Την αποστολή συνόδευσαν στελέχη της Ρωσικής πρεσβείας και του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Πρώτος σταθμός της περιοδείας τους, ήταν η αρχαία Ολύμπια.Τα αρχαία μνημεία της Ολυμπίας και το μουσείο της με τα εντυπωσιακά εκθέματα, που αναδεικνύουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, θαύμασαν από κοντά, οι αρχισυντάκτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από κάθε γωνιά της ρωσικής χώρας.
Στην πενθήμερη περιοδεία τους σε σημαντικούς αρχαιολογικούς
χώρους και αξιοθέατα της Ελλάδας, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, συνοδεύονταν από στελέχη της Ρωσικής πρεσβείας και του ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα λάβουν χώρα στο Σότσι της Ρωσίας και οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον ιερό χώρο απ' όπου η Ολυμπιακή φλόγα θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες το μακρύ της ταξίδι.
Στις επαφές που είχαν με αρμόδιους φορείς, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για θέματα πολιτιστικού, τουριστικού αλλά και γενικότερου οικονομικού ενδιαφέροντος.
Στόχος της επίσκεψης, για την οποία ιδιαίτερη συμβολή είχε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης της Ελλάδας, είναι να καταγραφούν η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και η μοναδικότητα του τόπου μας, σε χώρες από τις οποίες μπορούμε να προσελκύσουμε μεγάλο αριθμό τουριστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα