Ενίσχυση Σχολικών Επιτροπών από το Δήμο Χίου για ηλεκτρονικό εξοπλισμό μαθητών

18:02 10/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οικονομική ενίσχυση των σχολείων λόγω εκτάκτων συνθηκών, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούν να προμηθευτούν τις απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές για μαθητές οικογενειών που δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα, αποφάσισε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των μαθητών, τέθηκε προ ημερησίας συζήτησης από το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καραβασίλη. Όπως είχαμε αναφέρει οι διευθυντές των Διευθύνσεων εκπαίδευσης του νομού είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Δήμου, ύστερα από

την απόρριψη σχετικού αιτήματος του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας από την πρόεδρο της αντίστοιχης Σχολικής Επιτροπής.
Εξάλλου σήμερα με αφορμή αρθρογραφία παρενέβη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Στάθης.

«Μέχρι στιγμής, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας έδωσα και δίνω μάχη τόσο για την βάσει νόμου παραμονή των σχολικών συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία, οι οποίες ανήκουν και πληρώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ-ΥΠΑΙΘ μέσω των σχολικών επιτροπών, εξασφαλίζοντας την μη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία από την παράνομη «αξιοποίησή» τους σε ιατρεία κτλ, όσο και για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό μαθητών και εκπαιδευτικών, πληροφορούμενος με δική μου πρωτοβουλία από τους δ/ντές Π.Ε. και Δ.Ε. ΧΙΟΥ και από τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.
‘Μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει «Διαλύουμε τον Δήμο», σημειώνει ο Μανώλης Στάθης.

The post Ενίσχυση Σχολικών Επιτροπών από το Δήμο Χίου για ηλεκτρονικό εξοπλισμό μαθητών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενίσχυση Σχολικών Επιτροπών, Δήμο Χίου,enischysi scholikon epitropon, dimo chiou