Λεμεσός: Παραλίγο τραγωδία – Έσωσαν λουόμενη τελευταία στιγμή

Την υστάτη αποφεύχθησαν τα χειρότερα χθες στη Λεμεσό, όταν 77χρονη Κύπρια εντοπίστηκε να επιπλέει λίγα μέτρα από την ακτογραμμή.

Σύμφωνα μ’ ανάρτηση του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού, τη γυναίκα εντόπισαν λουόμενοι, οι οποίοι κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Σήμερα Κυριακή 5/8/18 λίγο μετά τις 9:00πμ 77χρονη Κύπρια που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Πόλης μας, εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητη μόλις λίγα μέτρα από την ακτογραμμή στην ακτή Ολυμπίων απέναντι από τον ζωολογικό κήπο Λ/σου.
Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα εντοπίστηκε από παρευρισκόμενους,

μπροστά σχεδόν από το Ναυαγοσωστικό σημείο ΛΕΜ 0 απέναντι από τον ζωολογικό κήπο, το οποίο λειτουργεί από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 μόνον.

Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να εισακουστούν από τους Ναυαγοσωστες του παρακείμενου σημειου ΛΕΜ 15 απέναντι από το Γ.Σ.Ο. το οποίο βρίσκεται 400 περίπου μέτρα δυτικά του ΛΕΜ 0 όπου συνέβαινε το περιστατικό και λειτουργεί με σύστημα βάρδιας( 6:00-20:00)

Οι Ναυαγοσώστες του σημείου ΛΕΜ 15 προσέτρεξαν στη σκηνή έγκαιρα, καλώντας μέσω ασυρμάτου τους συναδέλφους του σημείου ΛΕΜ 12, που επίσης λειτουργεί με σύστημα βάρδιας, για να τους μεταφέρουν με σκάφος τον αναγκαίο εξοπλισμό που τους παρέχει η υπηρεσία. Ανασύροντας τη γυναίκα από το νερό και παρέχοντάς της στη συνέχεια τις πρώτες βοήθειες, καταφέρνουν έτσι να την επαναφέρουν και να την κρατήσουν στη ζωή, μέχρις ότου ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί και ήταν καθ’ οδόν να καταφθάσει στη σκηνή για να τη μεταφέρει στις Πρώτες Βοήθειες του Γ. Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ευτυχώς η σημερινή γυναίκα δεν είχε την ίδια τύχη με τη Γαλλίδα που έχασε τη ζωή της προχθές, Παρασκευή, νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Governors, όπου οι Ναυαγοσώστες ξεκινούν στις 10:00πμ, ή όπως τον Κύπριο συμπατριώτη μας που έχασε τη ζωή του την 1η Αυγούστου λίγο μετά τις 18:00 στην περιοχή Ladys mile, και που αν υπήρχαν Ναυαγοσώστες και στις δυο περιπτώσεις ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να είχαν την ίδια τύχη που είχε η σημερινή γυναίκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα