Ενημέρωση για τα «κόκκινα» δάνεια

09:17 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα «Κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που παρέχει ο νόμος 4307/2014 για τη ρύθμιση αυτών των δανείων, οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών, καθώς και η δικαστική διαδικασία.
Ο οικονομικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Σεγρεδάκης, τόνισε ότι το σύνολο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) στις τέσσερις συστημικές τράπεζες

ανέρχεται σε 103 δις ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 55% περίπου του ΑΕΠ και διευκρίνισε ότι το 66,5% των επιχειρηματικών ΜΕΔ αφορούν Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Ο κ. Σεγρεδάκης αναφέρθηκε σε επιμέρους σημαντικές διευκρινήσεις σχετικά το ποιοι μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις, ποιες οφειλές ρυθμίζονται και μέχρι ποιο ποσό μπορεί να φτάσει η διαγραφή.
Ο δικηγόρος, Φιλήμων Χριστοφοράκης, ανέφερε τη διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση, καθώς και τα ακόλουθα αποτελέσματα αποκλειστικά για τις ρυθμιζόμενες απαιτήσεις, μετά την αποδοχή της αίτησης του άρθρου 62 από το δικαστήριο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, παρουσίασε τις προτάσεις που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομίας το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου, μεταξύ άλλων για άμεση απομείωση δανείων, αλλαγή των όρων εξόφλησης, και ειδική προστασία της επαγγελματικής στέγης.

Keywords
Τυχαία Θέματα