Ανοιχτό από σήμερα το Αγροτικό Μουσείο

09:12 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοίγει σήμερα τις θύρες του για την καλοκαιρινή περίοδο το Αγροτικό Μουσείο, που βρίσκεται στον οικισμό του Πισκοπιανού, και λειτουργεί με την ευθύνη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Θα είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα και από Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, 10 το πρωί με 6 το απόγευμα, ενώ θα είναι κλειστό κάθε Τρίτη και το Σαββατοκύριακο.

Το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά και Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά- Κανακάκη, που ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988, στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αιώνα

και διώροφο οίκημα, δωρεές της οικογένειας Παρλαμά.
Οι Συλλογές του Μουσείου με εκθέματα που χρονολογούνται από τον όψιμο 9ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, εκτείνονται σε εκθεσιακή επιφάνεια 500 τ.μ. και προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα της εξέλιξης της καθημερινής ζωής και των εργαστηρίων της προβιομηχανικής κρητικής υπαίθρου. Πιο συγκεκριμένα, το ανακαινισμένο κτίριο της φάμπρικας, είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά επαγγέλματα αλλά και τις αγροτικές και καθημερινές ασχολίες των κατοίκων της υπαίθρου.
Η νεότερη πτέρυγα του Μουσείου είναι αφιερωμένη στην κρητική υφαντική και περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα από τις Συλλογές της κυρίας Θεανώς Μεταξά- Κανακάκη.
Η οργάνωση εκδηλώσεων επιστημονικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που απευθύνονται σε κάθε τύπο επισκέπτη, κατά τη εποχική περίοδο λειτουργίας του, το καθιστούν ένα σύγχρονο, φιλικό, μουσειακό περιβάλλον με πολυεπίπεδη δράση.
Το Μουσείο είναι προσβάσιμο στα Α.
Keywords
Τυχαία Θέματα