Ενημέρωση για επίδομα οικοδόμων από την Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου

15:04 8/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου ενημερώνει τους οικοδόμους ότι από την Δευτέρα 11 Μαΐου και μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις υπεύθυνες δηλώσεις – αιτήσεις, για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στην ηλεκτρονική

διεύθυνση: .
Δικαιούχοι είναι μεταξύ άλλων οι οικοδόμοι, δασεργάτες, λατόμοι, ασβεστοποιοί και άλλοι.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των 800 είναι οι εξής:
Α. Οικοδόμοι
• Να έχουν λάβει το δωρόσημο του Πάσχα 2020 και να μην έχουν μπει στο ταμείο ανεργίας από 1/1/2020 μέχρι 30/4/2020.
Β. Δασεργάτες, λατόμοι, ασβεστοποιοί, σμιρυδορύκτες Νάξου, αγγειοπλάστες, κεραμοποιοί, πλινθοποιοί
• Να έχουν λάβει το ειδικό εποχικό επίδομα του άρθρου 22, του ν.1836/1989, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2019 και να μην έχουν μπει στο ταμείο ανεργίας από 1/1/2020 μέχρι 30/4/2020.

Για τον έλεγχο των προϋποθέσεων χορήγησης των 800 ευρώ καθώς και για την ορθή υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων – αιτήσεων, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Ταξικής Ενότητας: 6945548242.
“Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι η οικονομική ενίσχυση προς τον κλάδο έρχεται μετά από επανειλημμένους αγώνες και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας και των ταξικών, αγωνιστικών δυνάμεων προς το Υπουργείο και με τη συζήτηση με τους συναδέλφους. Ο συλλογικός και ταξικός αγώνας έφερε αποτέλεσμα, και όχι η «φιλανθρωπία» των εργοδοτών.
Έχει μεγάλες ευθύνες η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου, που ούτε θέλει ούτε μπορεί να δείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια και τους αγώνες. Όχι μόνο δεν κάλεσαν σε αγώνα αλλά από την αρχή εφαρμογής των μέτρων ο Πρόεδρος ενδιαφερόταν για το αν οι μεγαλοεργολάβοι θα πάρουν το επίδομα. Είναι τόση η σχέση τους με την οικοδομή, που στην αρχή των μέτρων έβλεπε τις «οικοδομές ανοιχτές» ενώ στην πραγματικότητα στην πλειοψηφία τους δεν έπεφτε ούτε σκεπαρνιά… και δεν έκανε ούτε μια αναφορά για τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας με σαφέστατες αιχμές κατά της διοίκησης του Σωματείου στη Χίο.

The post Ενημέρωση για επίδομα οικοδόμων από την Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα