Ενημέρωσε για το πρόβλημα μεταφοράς της λαϊκής αγοράς

16:36 5/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημερωτική σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, είχε σήμερα ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, με αντικείμενο τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς  της Νέας Αλικαρνασσού στο δημοτικό ακίνητο  μπροστά από τις φυλακές.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το ιστορικό της υπόθεσης και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετακίνηση της λαϊκής στο συγκεκριμένο ακίνητο σημειώνοντας ότι πέρυσι, «το Υπουργείο Δικαιοσύνης

είχε συμφωνήσει  με το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, ώστε η μετακίνηση της λαϊκής να προχωρήσει χωρίς κινδύνους. Ωστόσο η νέα Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, αναίρεσε αυτήν την σύμφωνη γνώμη.

Το Μάρτιο του 2020, σε συνάντηση που είχε η κ. Νικολάου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιώργο Σισαμάκη, και την γενική γραμματέα του Δήμου, Ευγενία Στυλιανού, παρουσία και του βουλευτή, Μάξιμου Σενετάκη, δεσμεύτηκε για την σύσταση ειδικής επιτροπής με την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα της ασφάλειας. Έκτοτε όμως ουδέν έπραξε».

Ο κ. Λαμπρινός τόνισε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει κανονικά στις εργασίες που απαιτούνται στο ακίνητο για την λειτουργία της λαϊκής, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη συμφώνησαν με το δίκαιο του αιτήματος του Δήμου που αποτελεί και αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο θα τεθεί και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την επίσκεψή του αύριο στο Ηράκλειο.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές, της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης, του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, του «Μέρα 25» Γιώργος Λογιάδης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, αρμόδιος για τις λαϊκές και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους», Γιώργος Σισαμάκης, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλει-ΟΝ Αξίζει», Ευαγγελία Σχοιναράκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλεια Πρωτοβουλία», Μανώλης Βασιλάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «ΣυνΕργασία για το Ηράκλειο», Ευριπίδης Κουκιαδάκης, καθώς και εκπρόσωποι του Υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, που χαιρέτισε τη σύσκεψη αλλά έπρεπε να αναχωρήσει για Αθήνα, και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα