Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί

16:28 5/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί και στο Ηράκλειο. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι εκπρόσωποί τους ανακοίνωσαν απεργία την Τρίτη, 9 Ιουνίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. 
Ο Ζαχαρίας Ρηγάκης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ

Ηρακλείου τόνισε:  «Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο, που γυρνάει χρόνια πίσω τη δημόσια εκπαίδευση. Πετάει χιλιάδες μαθητές έξω από το δημόσιο σχολείο, και καταπατεί με τον κατάφωρο τρόπο τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών. Θα μας βρει όλους απέναντι του. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε σε εποχές όπου ο επιθεωρητισμός μόνο κακό έκανε στο δημόσιο σχολείο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου, «Δ. Θεοτοκόπουλος»,  Γιώργος Μακράκης επισήμανε: «Πρόκειται για ένα αντιεκπαιδευτικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο που συγχωνεύει τμήματα, μειώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό και μετακινεί χιλιάδες μαθητές σε άλλα σχολεία. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι σε μια πολιτική που συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση».

«Το πολυνομοσχέδιο φέρνει το σχολείο της αγοράς, ένα σχολείο που η δημόσια εκπαίδευση θα έχει μειωμένο ρόλο. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει, ακόμα κι αν ψηφιστεί. Στην πράξη θα το καταργήσουμε με τους αγώνες μας», σημείωσε ο Νίκος Ζαμπουλακης, μέλος του ΔΣ  του Συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος», ενώ η Μαρία Πανταζή, γραμματέας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ανέφερε:  «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς. Μπαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε, να καταργηθεί η υπουργική απόφαση για τις κάμερες, να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τη μονιμοποίηση του προσωπικού Καθαριότητας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα