Έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ

20:06 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου με τρίωρη παναττική στάση εργασίας( από 7:00πμ έως 10:00 πμ.) στην Αττική, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5, στις 7:00 το πρωί.

Τα προβλήματα για τα οποία οι τεχνικοί κινητοποιούνται, είναι η κατάργηση βαρδιών, ο αφανισμός του κοινωνικού μισθού, η έλλειψη

υλικών και εφοδίων, η μείωση μισθού, η τεράστια έλλειψη προσωπικού κ.α..

Η ΕΤΕ ΔΕΗ τονίζει πως έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο στη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για να λύσει τα προβλήματα, αλλά, συνεχίζει η ΕΤΕ, «η Διοίκηση ασχολείται με πιο «σοβαρά ζητήματα», όπως η δημιουργία νέων στελεχών με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση».

Το αιτήματα της ΕΤΕΔΕΗ είναι:

«Λέμε όχι:
-Στην κατάργηση βαρδιών και την «εργολαβοποίηση» των υπηρεσιών
-Στη μείωση μισθών και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων
-Στην κατάργηση του κοινωνικού μισθού και τη δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων στον Όμιλο ΔΕΗ.
-Σε όσους θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων
-Στην απαξίωση της Επιχείρησης και του κοινωνικού της ρόλου

Εξαιρούμενο προσωπικό για τη στάση εργασίας στις 05/12/2016.

Διευκρινίζουμε ότι το εξαιρούμενο προσωπικό πρέπει να αποτελείται από:
-Έναν οδηγό (Τ5)
-Έναν εργοδηγό ή αρχιτεχνίτη
-Δυο τεχνίτες».

Στήριξη από ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΕΤΕ/ΔΕΗ στο ΔΕΔΔΗΕ αντιδρώντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας.

Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες και οδηγούν σε πλημμελή στελέχωση των συνεργείων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συναδέλφων που συνήθως εργάζονται υπό τάση. Εκτός από την κατάργηση σε βάρδιες , εξίσου επικίνδυνη είναι και η αδυναμία να παρασχεθούν τα απαραίτητα και κατάλληλα υλικά και εφόδια. Η μη καταβολή δεδουλευμένων επιδεινώνει την κατάσταση και διαμορφώνει κλίμα ανασφάλειας στο προσωπικό.

Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και η κυβέρνηση έχουν τεράστια ευθύνη για τη διόγκωση των προβλημάτων και δυστυχώς, αντί να εργάζονται για την επίλυσή τους επιτρέπουν τη διαιώνισή τους με αποτέλεσμα την απαξίωση της εταιρίας και του ρόλου της ως Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας.

Έναν ρόλο που προσπαθούν να διαφυλάξουν οι εργαζόμενοι όπως ακριβώς έκαναν τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας. Οι εργαζόμενοι στο ΔΕΔΔΗΕ και συνολικά στον Όμιλο ΔΕΗ εργάστηκαν και εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση των βλαβών ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα