Ένα οινοποιείο που ζωντανεύει μέσα από τις στάχτες του

16:54 24/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα μήνα μετά την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και ενώ το μυαλό όλων είναι συνεχώς στους ανθρώπους που χάθηκαν, κάποιοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να υπερκεράσουν τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα.

Η οινοποιός Αναστασία Φράγκου, το βράδυ της 23ης Ιουλίου είδε μεγάλο μέρος του οινοποιείου να γίνεται στάχτη. Η επιχείρησή που διατηρεί με τον σύζυγό της Διονύση, είναι πάνω στη Λεωφόρο Μαραθώνος, μόλις μερικές δεκάδες μέτρα πριν από τα φανάρια του Νέου Βουτζά. Με μεγάλη προσπάθεια και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, έδωσαν μάχη και κατάφεραν να σώσουν τις δεξαμενές, κάποια

μηχανήματα και τα κτήρια όπου στεγάζονται η μονάδα εμφιάλωσης, οι κλειστές δεξαμενές αλλά και το στοκ. Τα γραφεία, ο εκθεσιακός χώρος, το πωλητήριο και τμήμα του εξοπλισμού καταστράφηκαν.

#td_uid_1_5b800cf4b45b3 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url( 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_5b800cf4b45b3 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url( 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_5b800cf4b45b3 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url( 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_5b800cf4b45b3 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url( 0 0 no-repeat; } 1 of 4 Εικόνα από το οινοποιείο στις 24 Ιουλίου Εικόνα από το οινοποιείο στις 24 Ιουλίου Εικόνα από το οινοποιείο στις 24 Ιουλίου Εικόνα από το οινοποιείο στις 24 Ιουλίου.

Το κύριο μέλημα τους όταν συνήλθαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία άλλη πραγματικότητα ήταν να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία καθώς η περίοδος τρύγου ήταν σε εξέλιξη. Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή φίλοι και συνάδελφοι που τους βοήθησαν να ξεκινήσουν. Έκαναν τις πρώτες οινοποιήσεις των σταφυλιών σε άλλο οινοποιείο και τώρα, σιγά σιγά, επιστρέφουν στο δικό τους.

Όταν η Αναστασία και ο Διονύσης μιλούν για τη νύχτα εκείνη, βλέπεις ότι το πρόσωπο τους σκληραίνει αλλά οι κουβέντες τους είναι δυνατές και τα λόγια τους προσεχτικά. Πρώτη σκέψη τους είναι για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Μετά για τη ζημιά στην επιχείρησή τους. Πώς θα καταφέρουν να σηκωθούν. Αναρωτιέσαι για τη δύναμη που βρίσκουν και από που αντλούν τόσο πείσμα και αισιοδοξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα