Ένα ατελιέ για τους αξόριστους καλλιτέχνες στο Παρίσι

15:21 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ατελιέ αφιερωμένο στους εξόριστους καλλιτέχνες που έχουν φτάσει πρόσφατα στη Γαλλία, εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. Το aa-e (L’atelier des artistes en exil) είναι το μοναδικό στη Γαλλία και φιλοξενεί 150 καλλιτέχνες και πρόσφυγες από 15 χώρες. Ανάμεσά τους κι αρχιτέκτονες, τραγουδιστές, χορογράφοι, συγγραφείς, ζωγράφοι, μουσικοί, φωτογράφοι και γλύπτες που προέρχονται από τη Συρία, το Σουδάν, το Ιράκ, την Υεμένη, τη

Λιβύη, τη Σομαλία και τη Ρωσία. Οι καλλιτέχνες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να δημιουργούν στους χώρους εργασίας που θα τους παρέχει το στούντιο και θα έχουν πρόσβαση σε ένα επαγγελματικό δίκτυο.

Σε συνέντευξή τους στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, οι ιδρύτριες του εργαστηρίου, Judith Depaule και Ariel Cypel, που προέρχονται από τον κόσμο του θεάτρου, δημιούργησαν αυτόν τον χώρο με σκοπό να επανασυνδέσουν τους εξόριστους καλλιτέχνες με την πρακτική τους, προσφέροντάς τους έναν χώρο εργασίας και υλικά, καθώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν φύγει αφήνοντας τα πάντα πίσω τους.

Παράλληλα, από τον επόμενο Οκτώβριο, το εργαστήριο θα παρέχει μόνιμα μαθήματα γαλλικών μέσα από την τέχνη ενώ το Νοέμβριο (10-18/11) διοργανώνει το πρώτο του διεπιστημονικό φεστιβάλ με τίτλο «Visions d’exil» στο Palais de la porte dorée στο Παρίσι.

Το εργαστήριο που βρίσκεται στο 18ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την πόλη του Παρισιού και στοχεύει να γίνει κέντρο κατάρτισης για τους εξόριστους καλλιτέχνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα